enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:45 Uluslararası Sıfır Atık Forumu, 17-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek…
07:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, bir dizi program için Kocaeli’ye geldi…
07:32 TBMM Milli Savunma Komisyonu Fransa’da
07:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Rotary Bölge 2420, 25-26 Dönemi Guvernör Yardımcısı Serhad Bil oldu
07:18 ABD Başkanı Trump, 1 Kasım itibarıyla Çin’e şu anda ödediği tarifeye ek olarak yüzde 100 gümrük vergisi getirecek…
07:05 Emine Erdoğan’dan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı
06:20 Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı
06:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırım ortamına dönülmesinin bedeli çok ağır olur
04:16 Anadolu Otoyolu Gerede-Karabük bağlantı yolunda başlatılan bakım onarım çalışması devam ediyor…
02:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz
00:18 Mert Hakan’dan iyi haber geldi
00:14 Kocaeli’de vefat eden, spor ve siyaset camiasının bilinen yüzü Sadettin Çıtak toprağa verildi…
00:07 Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen, kulübün 120. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde mezarı başında anıldı.
22:24 Ankara’da Türkiye-Suriye toplantısı düzenlenecek
10:02 Cumhur Başkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın bir özür borcu yok mu?”
08:09 Karaosmanoğlu önceki dönem bakanlarla hasret giderdi…
07:54 Su Kaynaklarının Sermaye Gruplarının Eline Geçmesi Sorunu
07:48 Ruh sağlığına dair önyargılar azalarak devam ediyor
07:48 Devlet Hastanelerindeki Kalitesiz Kateter İddiaları hk. soru önergesi
07:41 Kocaeli’de Stadyum tramvay hattı  açıldı, sırada Kartepe var 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den, Türk Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümü mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den, Türk Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümü mesajı
27.06.2025
A+
A-

* Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ordumuzun tüm unsurlarını olduğu gibi Kara Kuvvetlerimizi de piyade tüfeğinden çok namlulu roketatarlara, çeşitli mühimmatlardan tanklara ve toplara kadar yerli, milli ve modern savunma sanayi ürünlerimizle donatarak, ordumuzun gücünü sürekli tahkim ediyoruz” ifadesini kullandı.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Zap'ta da kilit kapatılmıştır - Politika - Güven Gazetesi - 1971'den Bugüne

ANKARA, 27 HAZİRAN 2025 – Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Bakan Güler, Türk Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve beraberindeki personeli kabul etti.

Güler, buradaki konuşmasında, Kara Kuvvetlerinin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Kara Kuvvetlerinin bugünkü güçlü seviyeye gelmesinde emeği geçen, katkıda bulunan bütün komutanları ve personeli andı.

Bakan Güler, Kara Kuvvetlerinin, Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan bir askeri birikimin, stratejik aklın ve kahramanlık geleneğinin mirasçısı olduğunu ifade ederek, “Bu asil miras, binlerce yıldır Türk ordusunun sadece askeri bir güç olarak değil, aynı zamanda bir milletin varoluş mücadelesinin, bağımsızlık idealinin ve istiklal ruhunun teminatı olduğunu da göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Güler, 2017-2018 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptığını anımsatarak, Komutanlığın binlerce yıllık köklü geçmişinden aldığı ilham ile sahip olduğu donanım ve üstün nitelikteki personeliyle milletin güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla mücadele ettiğini bildirdi.

Komutanlığın, birçok coğrafyada üstlendiği tarihi görev ve sorumluluklarıyla kardeş, dost ve müttefik ülkelere destek olarak barışa katkı sağladığını kaydeden Güler, “Sizlerin şahsında, kendilerine tevdi edilen tüm vazifeleri üstün bir sorumluluk anlayışı ve başarıyla yerine getiren Kara Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar tüm personelini yürekten kutluyorum” ifadesini kullandı.

Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon sahalarında ve üs bölgelerinde bulunan Mehmetçiğe selamlarını gönderen Güler, “Her birinin gözlerinden öpüyorum. Çok iyi biliyoruz ki onların oradaki varlığı, aziz devletimizin ve asil Türk milletinin en büyük güvence kaynağıdır.” dedi.

Türk ordusunun başarısı dünya gündeminde - Son Dakika Haberleri

“Ordumuzun gücünü sürekli tahkim ediyoruz”

Yakın coğrafyada yaşanan gelişmelere değinen Güler, bu süreci, “hassas, risk ve tehditlerin arttığı karmaşık bir dönem” olarak niteledi.

Ülkenin hak ve menfaatlerini tavizsiz şekilde koruyabilmek için her açıdan güçlü, etkin ve caydırıcı bir orduya sahip olunması gerektiğinin bilincinde olduğunu belirten Güler, “Bu doğrultuda çalışmalarımızı artan bir gayretle sürdürüyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi’ olarak tanımladığı kahraman ordumuzun ve onun temelini oluşturan Kara Kuvvetlerimizin imkan ve kabiliyetlerini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Güler, şunları kaydetti:

Özellikle belirtmeliyim ki ordumuzun tüm unsurlarını olduğu gibi Kara Kuvvetlerimizi de piyade tüfeğinden çok namlulu roketatarlara, çeşitli mühimmatlardan tanklara ve toplara kadar yerli, milli ve modern savunma sanayi ürünlerimizle donatarak, ordumuzun gücünü sürekli tahkim ediyoruz. Bundan sonra da bizlere düşen en önemli görev, bel kemiğimiz Kara Kuvvetlerimizin, şanlı ordumuzun ve güzel ülkemizin gücüne güç katmak için durmadan, dinlenmeden var gücümüzle çalışmaktır.

Güler, Kara Kuvvetlerinin sahip olduğu imkan, kabiliyetler ve personelin ortaya koyacağı gayretle büyük başarılara imza atacağını, milletin gurur kaynağı olmaya devam edeceğini bildirdi.

Mete Han’dan, Sultan Alparslan’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne Kara Kuvvetlerinin üstün seviyeye gelmesinde emeği geçen, katkıda bulunan bütün komutanları ve personeli şükranla yad eden Güler, “Başta Kara Kuvvetleri Komutanımız olmak üzere tüm seçkin personelimiz ile silah ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Kara Kuvvetlerimizin 2 bin 234’üncü kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum. Yolunuzun ve bahtınızın açık olsun” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.