enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!

Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!
19.04.2025
A+
A-

* Türk Devletleri Teşkilatı’nın dört üyesi olan Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan’dan tepki çeken bir hamle geldi.

* Avrupa Birliği ile imzalanan yeni yatırım anlaşmasında bu ülkeler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımayacaklarını resmen beyan etti. 12 milyar euroluk yatırım vaadi karşılığında yapılan bu taviz, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını ve Kıbrıs’taki varlığını doğrudan hedef alan ifadeler içeriyor.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

LEFKOŞA, 19 NİSAN 2025 – Anlaşma metninde, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki resmi duruşuna tam destek verildi. Dört Türk devleti, BM Güvenlik Konseyi’nin 541 ve 550 sayılı kararlarına atıfta bulunarak, yalnızca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni adanın “tek meşru hükümeti” olarak tanıyacaklarını bildirdi. KKTC’ye dair herhangi bir diplomatik ilişki veya tanımanın da “yasa dışı” kabul edildiği belirtildi.

Türkiye’nin Kıbrıs’taki Varlığına “İşgal” Vurgusu

Metinde en dikkat çeken bölümlerden biri de, Türkiye’nin 1974’te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’na dolaylı gönderme yapılması. Anlaşma, adadaki Türk askeri varlığının kaldırılması çağrısıyla Türkiye’nin “işgalci” gibi gösterilmesine zemin hazırlıyor.

Maraş İçin Rum Tarafına İade Talebi

Varosha (Maraş) konusu da anlaşmanın hassas başlıklarından biri oldu. Bölgenin yerleşime açılmaması ve Güney Kıbrıs’a “iade edilmesi” gerektiği belirtilerek, AB’nin çizgisine tam uyum sağlandı. KKTC’nin attığı adımların ise uluslararası hukukla bağdaşmadığı öne sürüldü.

“Büyükelçilik Açmak Yasa Dışı” Denildi

KKTC’de Türkiye tarafından açılan büyükelçiliğin ve diğer diplomatik ilişkilerin “ayrılıkçı eylemler” olduğu ifade edildi. Bu tür adımlardan vazgeçilmesi çağrısı yapılırken, tüm ülkelere de KKTC’yi tanımama yönünde çağrılar yer aldı.

Fatih Erbakan: “Kıbrıs Kırmızı Çizgimiz!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Türk askerini “işgalci güç” olarak tanımlayan kararlarını tanıması üzerine sert açıklamalarda bulunarak “Kıbrıs Türkiye’nin Kırmızı Çizgisidir!” diyerek tepkisini net bir şekilde ortaya koymuştu.

Açıklamasında, bu adımların sadece kardeşlik hukukuna değil, Türkiye’nin tarihi hafızasına ve şehitlerine de büyük bir saygısızlık olduğunu ifade eden Erbakan, “Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyükelçilik açması ve BMGK’nın Türk askerini ‘işgalci güç’ olarak tanımlayan maddelerini tanıması; sadece kardeşlik hukukuna değil, Kıbrıs’ta şehit düşen Mehmetçiklerimizin hatırasına, milli onurumuza ve tarihimize açık bir saygısızlıktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.