enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:38 Orman Genel Müdürü Karacabey, “Yeşil Vatan Seferberliği bir yıl sürecek”
00:13 Devlet Bahçeli’den ’10 Kasım’ mesajı
11:35 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Novak Djokovic, vurduğu topun hakeme isabet etmesi üzerine ABD Açık’tan diskalifiye edildi

Novak Djokovic, vurduğu topun hakeme isabet etmesi üzerine ABD Açık’tan diskalifiye edildi
08.09.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Dünyanın bir numaralı erkek tenisçisi Novak Djokovic, cebinden çıkartarak gelişigüzel vurduğu topun çizgi hakemine isabet etmesi üzerine ABD Açık Tenis Turnuvası’ndan diskalifiye edildi. Djokovic, yaşanan olaydan dolayı özür diledi.

Olay, turnuvanın dördüncü tur maçının ilk seti oynanırken yaşandı. Djokovic, İspanyol rakibi Pablo Carreno Busta karşısında seti 6-5 geride götürüyordu.

Maç sırasında sinirlenen Djokovic, cebinden çıkardığı topu arkasına doğru raketiyle vurarak fırlattı. Top, çizgi hakeminin soluk borusuna isabet etti. Soluğu kesilen hakem, bir süre yerde kaldıktan sonra ayağa kalktı.

Olayın ardından uzun bir değerlendirme yapan hakemler Djokovic’in diskalifiye edilmesine karar verdi.

ABD Tenis Federasyonu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Grand Slam kuralları uyarınca, kort içerisinde topa tehlikeli ve dikkatsiz bir şekilde vurması ya da sonuçlarını düşünmeden topa gelişigüzel bir şekilde vurmasının ardından ABD Açık Tenis Turnuvası hakemleri, Novak Djokovic’in 2020 şampiyonasından diskalifiye edilmesine karar verdi” dedi.

Açıklamada, Djokovic’in bu yılki turnuvada topladığı tüm puanların silineceği ve şu ana kadar turnuvadan hak ettiği para ödülünün de ceza olarak kesileceği belirtildi.

33 yaşındaki Sırp tenisçi, kariyerinin 18’inci Grand Slam şampiyonluğunu kazanarak, tüm zamanların en fazla kupa kazanan erkek tenisçisi olma unvanına ulaşma yolunda rakipleri Rafael Nadal ve Roger Federer ile arasındaki farkı kapatmayı amaçlıyordu.

Djokovic, olayla ilgili yaptığı açıklamada yaşananlarda “üzüntü duyduğunu” söyledi.

Djokovic, “Böylesine büyük bir sıkıntı yaşattığım için aşırı derecede üzgünüm. Bunu kasten yapmadım, yaptığım hatalıydı… ABD Açık Tenis Turnuvası’ndan ve hareketimden etkilenen herkesten özür diliyorum” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.