enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
07:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) Haziran ayı ihracat verileri açıklandı…
07:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:46 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:22 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:02 Hollanda’dan Mektup Var!
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor

İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
16.03.2025
A+
A-

* İngiltere’nin Birmingham kentinde çöp toplama işçilerinin süresiz grevi sürerken, biriken çöpler halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor. Haşere kontrol uzmanları, şehirde fare ve kemirgen popülasyonunun hızla arttığını ve çöplerin onlar için adeta bir “ziyafet” haline geldiğini belirtiyor.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Independent kaynaklı habere göre, Salı günü başlayan greve yaklaşık 400 belediye temizlik işçisi katılıyor. İşçilerin bağlı olduğu Unite Sendikası, belediyenin adil bir ücret artışı sunarak sorunu çözebileceğini savunuyor.

Ancak Birmingham Şehir Konseyi, Unite üyelerine adil ve makul bir teklif sunduklarını, ancak grevin devam etmesinin kent sakinleri için büyük bir aksaklığa yol açacağını ifade ediyor.

Sendika, belediyenin 150 işçinin yıllık maaşını 8 bin sterlin azaltacağını öne sürerken, belediye yetkilileri bu iddiayı reddediyor ve hizmetlerin yeniden yapılandırılmasının mali istikrar açısından zorunlu olduğunu vurguluyor.

“Çöpler haşereleri şehre çekiyor”

Ulusal Haşere Teknisyenleri Derneği (NPTA) teknik yöneticisi Grahame Turner, Birmingham’daki durumun giderek tehlikeli bir hale geldiğini belirterek, “Bu ciddi bir halk sağlığı riski. Çürüyen gıdalar fareler, sıçanlar ve hatta sincaplar için açık bir davet” dedi.

Turner, grev nedeniyle biriken çöplerin haşereleri kente çektiğini belirterek, “Bir kez geldiklerinde, sıcak bir barınak ve daha fazla yiyecek bulmak için çevreyi keşfetmeye başlarlar” uyarısında bulundu.

“Sadece rahatsız edici değiller, aynı zamanda ölümcül hastalıklar taşıyorlar. Sıçanlar ve fareler leptospiroz, hantavirüs ve salmonella gibi hastalıkları bulaştırabilir. Elektrik kablolarını kemirerek yangın riski oluşturabilir ve ciddi maddi hasarlara yol açabilirler” ifadelerini kullandı.

Turner, vatandaşlara çöp poşetlerini açıkta bırakmamaları konusunda uyarıda bulunarak, “Atıkları mümkünse kapalı kutulara veya konteynerlere koyun ve eğer imkanınız varsa yerel bir çöp toplama merkezine götürün” dedi.

Grev yaz aylarına kadar sürebilir

Unite Sendikası, belediyenin grevi kırmak amacıyla geçici işçi çalıştırdığını iddia ederek, grevin yaz aylarına kadar sürebileceğini belirtti.

Şehir konseyi ise halen 200 çöp toplama ekibinden 90’ının görevine devam ettiğini, bu nedenle halkın çöp kutularını belirlenen günlerde dışarı koymaya devam etmesi gerektiğini açıkladı. Yetkililer, görüşmelere açık olduklarını ve Unite’ı müzakerelere dönmeye davet ettiklerini ifade etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.