enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tercih Destek Programı’nda üniversite adayı gençlerle buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tercih Destek Programı’nda üniversite adayı gençlerle buluştu
22.07.2024
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Önce Öğrenci platformunca Bahçelievler Belediyesi iş birliğinde İstanbul’da düzenlenen Tercih Destek Programı’nda üniversite adayı gençlerle bir araya geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tercih yapacak öğrencilere birebir tercih danışmanlığı verilmesinin yanı sıra bakanlar, bürokratlar ve sektör temsilcilerinin aralarında bulunduğu alanında uzman isimlerin gençlerle tecrübelerini paylaştığı programa, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuk oldu.

Bakan Tekin, programda yaptığı konuşmada gençlerin bugün hayal ettikleri fakülte ve bölümde okuyabilmeleri için çok geniş bir seçenek havuzuna sahip olduklarını belirterek Türkiye’de her ilde üniversite olduğunu ve üniversite yerleşkelerinin içinde de farklı akademik birimler olmasının öğrenciler için bir şans olduğunu vurguladı.

Kendi öğrencilik yıllarını hatırlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Tekin, “Lütfen, mahalle baskısı ile hareket etmeyin. Mahalle baskısı ile hareket ederseniz, seçtiğiniz bölümde bir süre mutlu olursunuz ama mezun olduğunuz an itibarıyla mahalle baskısı sebebiyle sizi yönlendirdikleri bir alanda çalışacaksınız. Bunu mu tercih edersiniz yoksa yapınıza en uygun işe gitmeyi mi tercih edersiniz?” diye konuştu.

Öğrencilere, “Hangi işte mutlu olacağınızı düşünüyorsanız o bölümü tercih edin.” tavsiyesinde bulunan Bakan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tercih zamanı bana danışmanlık edebilecek, soru sorabileceğim bir kişi bile yokken şimdi bambaşka bir Türkiye’de yaşıyoruz. Dolayısıyla biz elimizdeki tüm imkânları çocuklarımız için gençlerimiz için harcamak istiyoruz ve gençleri bu ülkenin teminatı olarak gören, gençlerimizi çok fazla umursayan bir Cumhurbaşkanımız var. Biz eğitim öğretim sürecinde üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız. Tek bir gayemiz var: Hiçbirinizi mutsuz etmek, üzmek istemiyoruz.”

BAKAN TEKİN, TERCİH DESTEK PROGRAMINDA GENÇLERLE BULUŞTU - Eğitim - Babaeski Söz Gazetesi

Bakan Tekin, konuşmasının ardından tek tek öğrencilerin sorularını yanıtladı, onlarla sohbet etti.

Bakan Tekin, programın sonunda Önce Öğrenci platformu kurucusu İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.