enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Jurgen Klopp, ‘tükenme’ nedeniyle Liverpool’dan ayrılıyor

Jurgen Klopp, ‘tükenme’ nedeniyle Liverpool’dan ayrılıyor
27.01.2024
A+
A-

Reklam

İngiliz Liverpool takımını çalıştıran Alman teknik direktör Jurgen Klopp, “enerjisi tükendiği” gerekçesiyle sezon sonunda görevi bırakacağını duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

56 yaşındaki Klopp, Ekim 2015’te göreve geldi ve kontratı 2026’ya kadardı.

2019’da Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra, Liverpool’u 2019-20’de 30 yıl aradan sonra ilk kez Premier Lig şampiyonluğuna taşıdı.

56 yaşındaki Klopp kararını açıklarken konuyu takımla Kasım ayında görüştüğünü belirtti:

“Şu anda bunun, ilk kez duyan çok sayıda insan için şok edici olmasını anlayabiliyorum fakat durumu açıklayabilirim, en azından açıklamayı deneyebilirim.

“Bu takımla ilgili her şeyi seviyorum, bu şehrin her şeyini seviyorum, taraftarı seviyorum, takımı seviyorum, ekibi seviyorum. Her şeyi seviyorum. Ama yine de bu kararı alıyor olmam, almam gereken kararın bu olduğuna ikna olduğumu gösteriyor.

“Nasıl söylesem bilmiyorum ama enerjim tükeniyor. Şu anda bir sorunum yok, açıkçası bunu bir noktada duyurmam gerektiğini uzun zamandır biliyordum, ama şu anda kesinlikle iyiyim.”

Jurgen Klopp announces he will leave Liverpool at end of season

Alman çalıştırıcı açıklamasında “tekrar, tekrar” aynı işi yapmanın zorluğunu da vurguladı.

Klopp, “Birlikte geçirdiğimiz yılların, yaşadığımız şeylerin ardından, size saygım, sevgim büyük ve en azından size gerçeği söylemeyi bir borç biliyorum. Gerçek bu” mesajını da verdi.

Liverpool, Klopp’un başa geçmesinden bu yana büyük zaferler elde etti. Takım 2019’da Madrid’deki Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham’ı yenerek altıncı Avrupa Kupası’nı eve götürdü.

Bu başarıyı UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası’ndaki zaferleri ve en önemlisi bir sonraki sezon Premier Lig şampiyonluğuyla sürdürdüler.

Geçen sezon büyük bir kupa kazanamasa da bu sezon dört kupa için mücadele ediyor.

Liverpool'un teknik direktörü Jurgen Klopp görevi bırakıyor mu? ''Enerjim Bitti''

‘En başarılı’ Liverpool çalıştırıcısı

Klopp ile birlikte teknik direktör yardımcıları Pepijn Lijnders ve Peter Krawietz’ın yanı sıra oyuncu geliştirme koçu Vitor Matos da kulüpten ayrılacak.

Şu an Premier Lig ve EFL Kupası’nın zirvesinde bulunan Liverpool, Pazar günü FA Cup dördüncü turunda Norwich City’yi ağırladı ve Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı.

“Biz Liverpool’uz, birlikte daha zor şeyler yaşadık. Ve benden önce daha da zor şeyler yaşadınız. Buradan güçlenerek çıkalım” diyen Klopp, “Bu sezon her şeyi kazanalım ve geri dönüp baktığımızda gülümseyecek başka bir şeyimiz daha olsun” mesajını da verdi.

Klopp’un Liverpoo’da maç kazanma yüzdesi mevcut durumda 60,7 olarak görünüyor. Bu, kulübün başında 50’den fazla maça çıkan Liverpool teknik direktörleri arasındaki en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

Aynı zamanda Liverpool’da lig şampiyonluğu, Avrupa/Şampiyonlar Ligi, FA Kupası ve EFL Kupası kazanan tek teknik adam.

Liverpool’un sahibi olan Fenway Sports Group’un Başkanı Mike Gordon, takımın sahibi oldukları süre boyunca yaşanan en iyi şeylerden birinin Klopp’un göreve gelişi olduğunu söyledi ve ona teşekkür etti.

Gordon, “Yalnızca onun kalibresinde bir teknik direktörü değil aynı zamanda onun gibi saygı, minnet ve sevgi duyduğumuz birini, bir lideri kaybettiğimiz için çok üzüleceğiz. Ancak onun isteğine ve gitme kararını alma sebeplerine tamamen saygı duyuyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.