enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu
06.12.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’de okuyan veya yaşayan Kırgız vatandaşlarının yanında, Türk Devletleri Teşkilatı altında yürütülecek çeşitli faaliyetlerle KKTC-Kırgızistan arasındaki ilişkilerin giderek artacağını kaydederek, bundan sonra Bişkek’te yer alan KKTC Temsilciliği’nin daha önemli hale geldiğini belirtti.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRTK) dayandırdığı haberine göre,

Cumhurbaşkanı Tatar önceki gün Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşmesinde ülkeler arası eğitim ve turizm faaliyetlerinin artırılmasını ele aldıklarını hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti’nden Bişkek’e günde 3-4 sefer yapıldığını kaydetti, gelecek süreçte ilk aşamada direkt olmasa bile Türkiye’de sadece ‘touchdown’ (inme-kalkma) yapılarak Kıbrıs’a uçuş gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Çeşitli ülkelerde yer alan KKTC temsilciliklerinin çok önemli bir görev üstlendiklerini, uluslararası ortamlarda bulunarak ülkeyi temsil ettiklerini söyleyen Tatar, bir ülkede temsilciğin olmasının o ülke ile ilişkilerin olduğunu gösterdiğini ifade etti; tüm temsilcilik çalışanlarına KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu’nun şahsında teşekkür etti.

– “Temsilcilikler ülkenin bağımsızlığının ifadesidir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, Bişkek’teki temsilcilikte yaptığı konuşmada, dünyanın farklı yerlerinde KKTC temsilciliklerinin olmasının ülkenin bağımsızlığının bir ifadesi, o ülkede çalışmalar yürütüldüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu bağlamda Bişkek’teki temsilciliğin önemine işaret etti.

Kırgızistan’da, ülkeden binlerce kilometre uzaklıkta bir temsilciği ayakta tutmak, temsil sorumluluğunu taşımanın kolay bir görev olmadığını ve büyük bir sorumluluk gerektirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan’da yapılan birçok etkinlikte temsilciliğin yer alarak “KKTC vardır” dediğini belirtti.

Kırgızistan’la Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde ilişkilerin bir ileri aşamaya taşındığını, dün de Kırgız Cumhurbaşkanı ile yaptığı toplantıda bu anlamda çeşitli konuları ele aldığını söyleyen Tatar, geçmişten gelen bağlar, gönül birliği, kültür ve ortak dile sahip olan iki halk arasında ilişkilerin daha da ileriye taşınması temennisinde bulundu.

– “Bundan sonraki süreçte daha fazla öğrenci ve turistin geleceğine inanıyorum”

Tatar, bundan sonraki süreçte Kırgızistan’la ilişkilerin gelişeceğine, daha fazla öğrencinin ve turistin gelmesiyle aradaki siyasi bağların da gelişeceğine inandığını ifade ederek, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında birçok toplantının da bu ülkede yapılacağını ve KKTC’nin kurum ve kuruluş temsilcilerinin buraya geleceğini dile getirdi.

Kıbrıs’taki turizm potansiyeline dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Bişkek’ten Kıbrıs’a Türkiye üzerinden çok kolay bir şekilde seyahat edilebileceğine işaret ederek, direkt uçuşların gerçekleşmesine kadar Türkiye’ye ‘touchdown’ (inme-kalkma) yaparak KKTC-Kırgızistan seferlerinin yapılabilmesi temennisinde bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkiler bakımından yaptığı ziyaretin önemli olduğunu kaydeden Tatar, en son Kırgızistan’a kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 2005 yılında Manas Üniversitesi’nde bir konferans vermek için geldiğini hatırlatarak, 2005 yılından 18 yıl sonra bir Cumhurbaşkanı’nın geldiğini belirtti.

– “Genç yaşta çocuklar bile KKTC’nin varlığından haberdar”

İki gün boyunca yaptığı temasların Kırgız basınında da yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Türkiye Maarif Vakfı tarafından Bişkek’te açılan bir okula yaptığı ziyareti hatırlatarak, genç yaşta çocukların bile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığından haberdar olduğunu vurguladı.

Turan Devletleri”, “Kızıl Elma” gibi söylemlerin eskiden hayal olarak görüldüğünü ancak şimdi Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında içerisinde KKTC’nin de bulunduğu akraba devletlerin buluştuğunu kaydeden Tatar, bu gelişmeler ışığında temsilciğinin çok daha önemli bir görev üstlendiğini belirtti; gelecek süreçte yine bir araya gelme temennisinde bulundu.

Kaynak : BRTK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.