enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

12 Eylül askeri darbesinin 41. yılında siyasilerden tepkiler

12 Eylül askeri darbesinin 41. yılında siyasilerden tepkiler
13.09.2021
A+
A-

Bugün 12 Eylül Darbesinin 41. yılı. Devletin zirvesinden art arda açıklamalar yapıldı, darbe dönemlerinin geride kaldığına dikkat çekildi. Milletin üzerinde bir gücün olmadığı vurgulandı.

Millet iradesinin hiçe sayıldığı, demokrasinin büyük yara aldığı 12 Eylül Darbesi 41’inci yılında geride bıraktığı acılarla hatırlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, darbelerin dış bağlantılarına işaret etti, darbe ve cunta gibi yolların kapandığını vurguladı.

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti, bazı dış odakların ‘bizim çocuklar’ dediği yapıların aklına esince darbe yaptığı bir ülke değildir ve artık asla olmayacaktır.”

Şentop, yeni Anayasa ile darbenin tüm izlerinin silineceğine dikkat çekti.

“Demokrasimizi yıllarca sekteye uğratanları unutmayacağız”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da mesajında 12 Eylül’de yaşananları utançla hatırladıklarını söyledi:

“Milletin üzerinde bir güç tanımadık, tanımayacağız. Demokrasimizi yıllarca sekteye uğratıp aziz milletimizin iradesini hiçe sayanları, 27 Mayıs’ın arkasındaki güçleri, 12 Eylül’ün hazırlayıcılarını, 28 Şubat ve 15 Temmuz’un destekçilerini millet olarak hiç unutmadık, unutmayacağız.”

Resim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da paylaşımında “İlk seçimde, 12 Eylül ruhunu da tarihin tozlu raflarına kaldıracağız” dedi.

“Demokrasi bayrağını korkusuzca taşıyan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyorum”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 12 Eylül ile ilgili, “Karanlık vicdanlar karşısında demokrasi bayrağını korkusuzca taşıyan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

Resim

“Türkiye’de vesayet gençlerimizin geleceğini çaldı”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise 12 Eylül Darbesi’nin ülkenin huzuruna kast ettiğini şöyle hatırlattı:

“12 Eylül genç hayatlarından kopartılmış nice anıları acı hatıraları barındırıyor. 27 Mayıs’tan 15 Temmuza kadar Türkiye’de vesayet gençlerimizin geleceğini çaldı. Ülkemizin huzuruna kastetti.”

AK Parti Genel Başken Vekili Numan Kurtulmuş, yeni anayasa vurgusu yaparak, “Darbe anayasasını milletimizin desteğiyle tarihin çöplüğüne atmak ve yeniden güçlü ve büyük Türkiye yolunda demokrat, kapsayıcı ve katılımcı yeni anayasayı yapmak en önemli vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

“Darbeler ve vatanseverlik bir arada olamaz”

Bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, her darbenin millet düşmanlığı olduğunu belirterek, “Darbeler ve vatanseverlik bir arada olamaz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.