enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sahil Yolu İle Van Geleceğin Cazibe Merkezi Olacak

Sahil Yolu İle Van Geleceğin Cazibe Merkezi Olacak
28.06.2023
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Van Gölü sahilinde yapımı devam eden 10 kilometrelik Sahil Yolu ve rekreasyon alanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Veysel KAVRAYAN’ın özel haberine göre, Vali Ozan Balcı, Sahil yolu hattında yapılan 10 kilometrelik çalışmaları ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında devam eden çalışmaların biran önce bitmesi için yakından takip ediyor ve projelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi alıyor.

Van Gölü sahil çalışmalarıyla ilgili olarak TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)”ya açıklamalarda bulunan Vali Ozan Balcı, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek,  Sahil Yolu’nun Van için çok kıymetli bir proje olduğunu söyledi.

Vali Balcı, yanında da yer alan rekreasyon alanında da çalışmaların hızla beraber yürüdüğünü hatırlatarak,  şu anda 10 kilometrelik sahil yolunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Vali Ozan Balcı, “İnşallah bunu 16 kilometreye çıkaracağız. Sahil yolunun yanında 1100 dönümlük büyük bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Aynı zamanda Van Gölü’nde de dip çamur temizliği yapıyoruz. Van Gölü sadece Van’a ait bir değer değil. Bütün insanlığa ait bir değer. Sadece ekonomik bir değer, sadece doğal bir güzellik değil. Aynı zamanda sosyal, kültürel, zenginlik sunan, atalarımızdan aldığımız ve çocuklarımıza bırakmak zorunda olduğumuz bir değerdir. Bizler bu sahil yolunu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanı tamamladığımız zaman Van Gölü’nden daha çok faydalanmış olacağız. İnşallah sonbahar sonu itibarıyla bitirmiş olacağız.” dedi.

Yapılan çalışmalarla sahil şeridinin büyük bir kültürel ve turistik merkez haline geleceğini vurgulayan Vali Ozan Balcı, tüm bu çalışmalarla birlikte Van’ın büyük bir kültürel ve turistik merkez olacağını ve her detayıyla çok harika bir yer olacağını belirtti.

“Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyen Vali Balcı, “Buradaki çalışmaları çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Rekreasyon alanı içerisinde spor alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları olacak. Kısacası ailelerimiz buraya geldiklerinde doya doya Van Gölü’nün güzelliklerinden yararlanacakları ve güzel vakit geçirecekleri bir alan olacak” dedi.

Yaklaşık 10 kilometrelik Sahil Yolunu 16 kilometreye çıkararak Erciş Yolu ile birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Vali Ozan Balcı, aynı zamanda çevre yolunun da yapıldığını ve bu sayede iki büyük alternatif yolunolacağının altını çizdi.

Vali Balcı, “Buradaki asıl hedefimiz Van Gölü’nün eşsiz güzelliklerinden, zenginliklerinden Vanlı hemşehrilerimizi maksimum derecede faydalandırmaktır. Aynı zamanda çevre il ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımız için de buraları turizm ve cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.