enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Solingen faciasının 30. yılında Mevlüde Genç’in ismi Almanya’da meydana verildi

Solingen faciasının 30. yılında Mevlüde Genç’in ismi Almanya’da meydana verildi
30.05.2023
A+
A-

Solingen faciasının 30. yıl dönümünde Mevlüde Genç’in ismi Solingen şehir merkezinde bir meydana verildi.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

29 Mayıs 1993 tarihinde Neo-nazi 4 ırkçı tarafından kundaklanan evde 2 kızı, 2 torunu ve yeğeni olmak üzere toplam 5 yakını kaybeden Mevlüde Genç’in ismi artık Solingen şehir merkezinde bir meydanda yaşayacak.

Genç”in, vefatından 7 ay sonra, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach’ın teklifiyle, Göç ve Entegrasyon Konseyi, Belediye İklim ve Çevre Koruma Komitesi’nin desteĝi ile “Mevlüde Genç” meydanına onay çıktı.

Solingen faciasının 30. yılında Mevlüde Genç'in ismi Almanya'da meydana verildi

Meydan’ın açılışını, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach ve Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan birlikte yaptı.

Açılışta Mevlüde Genç’in eşi Durmuş Genç, çocukları ve yakın akrabalarıda hazır bulunurken Türk ve Alman toplumuda Genç ailesini yanlız bırakmadı.

“Solingen’i, Solingen faciasını unutturmayacağız”

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan açılışta yaptığı konuşmada, Almanya’da artan ırkçı saldırılara dikkat çekti.

“Mevlüde Genç iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir ananenin yanı sıra iyi bir insan ve dostluk elçisiydi. Şimdi hepimize, hepinize daha fazla görev düşüyor. Bundan sonra Solingen faciaları yaşanmasın diye. Bir kere daha böyle acılar olmasın diye bizim artık birlikte daha fazla çalışmamız lazım. Bunu da Solingen’i asla unutmamakla, Solingen faciasını unutturmamakla olacak” dedi.

“Mevlüde genç en büyük felaketi yaşadı”

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach’ta yaptıĝı konuşmada, “Mevlüde Genç aramızda olmasa da, hayatının büyük bir bölümünü geçirdiĝi ve bir insanın bir ailenin başına gelebilecek en büyük felaketi yaşadıĝı bu meydana isminin verilmesiyle şehrimizde var olmaya devam edecektir.” dedi.

“Onun ismini bu alana vermekten onur duyuyorum”

Kurzbach sözlerini şöyle sürdürdü, “Mevlüde anne ile şahsen tanışmış olmaktan mutluluk ve minnet duymaktayım. Bana duyduĝu güvenden dolayı gurur duyuyorum ve bugün bu meydana onun adını verebildiĝimden ötürü kendim onur duyuyorum’ dedi.

Açılış sonrası katılımcılara karanfil daĝıtıldı.

Solingen faciasının 30. yılında Mevlüde Genç'in ismi Almanya'da meydana verildi

Geçtiğimiz Ekim ayında 79 yaşında hayatını kaybeden Mevlüde Genç, 30 yıldır acısını içine gömerek Türk ve Alman toplumuna her zaman olumlu ve yapıcı mesajlar vererek herkesin sevgisini kazanmıştı.

Irkçı facianın 30. yıl dönemi nedeniyle Solingen’de hayatlarını kaybedenler için iki ayrı anma töreni düzenlenecek.

İlk tören, Untere Werner caddesinde kundaklanan evin önünde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in katılımıyla gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Steinmeier törende olacak

Solingen Tiyatro Konser evinde düzenlenecek kinci teröne Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’de katılacak.

Haber: Bülent DÖNMEZ

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.