enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’a mahkemeden tokat gibi cevap! Göreve iade talebine PKK irtibatı sebebiyle ret

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’a mahkemeden tokat gibi cevap! Göreve iade talebine PKK irtibatı sebebiyle ret
21.05.2023
A+
A-

* Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Bölücü’, Mehmetçik’e ise ‘Katliamcı’ diyen FETÖ’nün yayın orgnaı Taraf Gazetesi’nin eski yazarı Yüksel Taşkın, CHP’den İzmir Milletvekili olmuştu.

* Birinci sıradan ödül gibi aday gösterilen Taşkın’a mahkemeden başka bir davadan kötü haber geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İzmir İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Yeni Asır’dan aktardığı SABAH’nın haberine göre, CHP İzmir 1.sıra Milletvekili adayı olarak Meclis’e giren Yüksel Taşkın, Atatürk’e, ‘Bölücü‘, Mehmetçik’e ise ‘Katliamcı‘ demişti.

FETÖ’nün kapatılan gazetesi Taraf’ta uzun süre yazarlık yapan Yüksel Taşkın, Mehmetçik’e ‘Katliamcı‘ diyen bildiriye imza attığı için Marmara Üniversitesi’ndeki akademisyenlik görevinden ihraç edilen Taşkın, işe iade davası açmıştı. Mahkeme Taşkın’ı reddetti.

CHP VE HDP’NİN YAN YANA GELEBİLECEĞİ ORTAM OLUŞTURULMALI

Taşkın, Tanıl Bora ile yazdığı “Sağ Kemalizm” başlıklı makalesinde de şu ifadeleri kullanmıştı: “Seçkinci, atavist (atacı) ve faşizan öğelerle eklemlenen otoriteryanizmi, etnisist-kültüralist açılımları belirgin milliyetçiliği düşünüldüğünde, Kemalizmin esasen sağcı olduğunu ileri sürmek de pekala mümkündür.” Yüksel Taşkın 2014 yılında Hayat Tv’de katıldığı programda da, CHP’nin özellikle Baykal döneminde kendini yenilemediğini, CHP’nin HDP gibi yapılarla yan yana gelinebilecek bir ortamın oluşması gerektiğini söylemişti. Yüksel Taşkın’ın, FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf’ın yazarı olduğu da ortaya çıkmıştı.

İŞE İADE TALEBİ MAHKEME TARAFINDAN REDDEDİLDİ

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, 2015’te gerçekleşen ve birçok güvenlik görevlisinin şehit düştüğü hendek olayları sırasında PKK’lı teröristlerle mücadele eden asker ve polisleri “katliamcı” olarak niteleyen akademisyenlerin bildirisine imza atanlardan biri olarak hafızalarda yer edindi. Yüksel Taşkın, bildiriye attığı imza attığı için Marmara Üniversitesi’ndeki kamu görevinden ihracıyla ilgili işe iade talebiyle açtığı davada PKK irtibatı nedeniyle haksız bulundu. CHP’li milletvekili Taşkın’ın işe iade talebi özel yetkili Ankara İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.