enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkaz sayısı 200’ün altına düştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkaz sayısı 200’ün altına düştü
10.02.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkaz sayısının 200’ün altına düştüğünü söyledi.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaOktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Deprem bölgelerinde hayranlık uyandıran bir arama kurtarma çalışmasının yürütüldüğünü ve sonuç alındığını belirten Oktay, Hatay’da Defne Apartmanının enkazından 278’inci saatte çıkarılan 45 yaşındaki Hakan Yasinoğlu’nu hatırlatarak, “Arzu ederiz ki bu ümit ve umut devam etsin ve bununla ilgili de biz, ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Sonuna kadar da çabamızı devam ettiriyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkaz sayısı 200'ün altına düştü

Oktay, arama kurtarma faaliyetlerine 35 bin 250 personelin katıldığını ifade ederek, sahada arama kurtarma faaliyetlerinin durdurulduğuna, iş makinelerinin geri çekildiğine ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlattı. Bunun bilinçli olarak ya da dezenformasyon amacıyla art niyetli yapılabildiğini kaydeden Oktay, “Böyle bir şey söz konusu değildir, böyle bir şeyin olmasına da asla müsaade etmeyiz.” dedi. ​​​​​​​

Arama kurtarma çalışmalarında K9 köpeklerinin, ısıya ve sese duyarlı teknolojik imkanların kullanıldığını belirten Oktay, şunları kaydetti:

“Kaç enkazımızda arama kurtarma faaliyeti devam ediyor dediğimizde orada 200’ün altına inmiş durumda. Tüm 11 ilimizde 200’ün altında, şu andaki enkaz çalışmaları devam eden illerimiz. Hatay en fazla olanı, yine Maraş ikinci sırada, Diyarbakır’da tek bir binamızda devam ediyor, sona yaklaşılmak üzere orada da. Adıyaman’da 4 ve Antep’te bir binamız olmak üzere. Artık arama kurtarma faaliyetlerinde son ana kadar her türlü katkıyı, her türlü çabayı sarf etmekte kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkaz sayısı 200'ün altına düştü

Oktay, arama kurtarmadan beslenmeye, barınmadan hasar tespit çalışmalarına ve sağlığa kadar tüm alanlarda 264 bin 389 personelin farklı birimlerde çalışmalara devam ettiğini ve her bir bakanlığın sahada olduğunu belirterek, 12 binin üzerinde iş makinesinin de kullanılmakta olduğu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.