enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelensky, Rusya’nın haziran ayında 300.000 asker daha çekmeyi planladığını söyledi

Zelensky, Rusya’nın haziran ayında 300.000 asker daha çekmeyi planladığını söyledi
04.04.2024
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky Çarşamba günü Finlandiya cumhurbaşkanı ile Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın Haziran ayında 300.000 asker daha askere almayı planladığını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

TÜHA Haber’den KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un Interfax-Ukrayna haber ajansına dayandırdığı haberine göre,   Zelensky, “Rusya’nın 1 Haziran’da 300 bin ek askeri seferber etmeye hazırlandığını söyleyebilirim” dedi .

Ukrayna’nın bu yıl kaç kişiyi askere almayı planladığı sorulduğunda Zelensky, kesin bir sayı veremeyeceğini ancak Ukrayna’nın “yarım milyona ihtiyacı olmadığını” söyledi.

Rus bağımsız medya kuruluşu Verstka, Mart ayı sonlarında Rusya Savunma Bakanlığı’nın, yedek askerlere, zorunlu askerlik hizmeti yapan erkeklere, askeri üniversitelerdeki öğrencilere ve terhis edilen gazilere odaklanan “gizli seferberlik” adı verilen bir süreçte orduya 300.000 asker daha çekmeyi planladığını bildirdi.

Zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek üzere seçilen 18-30 yaş arası erkeklere yönelik yılda iki kez çağrı, 1 Nisan’da Rusya’da başladı ve 150.000 yeni askerin Rus ordusuna katılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.