enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüzlerce kişiye yanlışlıkla ‘COVID-19 negatif’ sonucu verildi

Yüzlerce kişiye yanlışlıkla ‘COVID-19 negatif’ sonucu verildi
28.12.2021
A+
A-

KANBERRA-TÜHA HABER /Avustralya’nın Sidney kentindeki bir hastane, koronavirüs testinde yapılan bir hata nedeniyle 400’den fazla hastanın test sonucunun negatif çıktığını duyurdu. Hastane yetkilileri hastalara bilgilendirme mesajı attı.

Avustralya’daki New South Wales (NSW) hastanesinin pazar günü yaptığı açıklamaya göre, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde St Vincent’s Hastanesi SydPath patoloji merkezlerinde sürüntü alınan hastalar laboratuvardan yanlış sonuç aldıkları gerekçesiyle bir SMS aldılar.

400’den fazla kişiye son derece bulaşıcı olan koronavirüsü taşımadıklarına dair güvence verildikten sonra aslında testlerinin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı.

Hastane yetkilileri, özel bir acil müdahale ekibinin ayarlandığını söyledi. Hatalı test sonucundan etkilenen kişilerle iletişime geçilirken hatanın nedeni araştırılmaya başlandı.

Tıbbi tesisten yapılan açıklamaya göre olayın insan hatası olduğuna inanılıyor.

Doktor “kendine değil teste güven” demişti

Yanlış test sonucu alan hastalardan biri, Noel Günü’nde kendini iyi hissetmediğini ve “PCR testinin yanlış olması gerektiğine” inandığını söyledi. Ancak doktorunun kendisine değil teste güvenmesi konusunda güvence verdiğini ifade etti.

Giderek daha kötü hissetmeye başlayan hasta adam hastaneye gitti. Hızlı bir antijen testi hastanın COVID-19 pozitif olduğunu gösterdi ve hasta hastaneye kaldırıldı.

Eyalette bu hafta yeni rekor seviyeye ulaşıldı

Laboratuarın tıbbi direktörü Profesör Anthony Dodds, yaşanan durumu kliniğin çok büyük miktarda testi yürütmekte olmasına bağladı. Günde yaklaşık 145 bin test yapıldığını söyleyen Dodds yüksek talep nedeniyle bunaldıklarını söyledi.

Eyalet, bu hafta koronavirüs enfeksiyonları için yeni rekor seviyelere ulaştı. Noel’den sonraki gün, yaklaşık 5 bin 600 olan vaka sayısı yaklaşık 7 bine yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.