enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor

Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor
13.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de dün ilkokullarda birinci sınıfların ardından tüm sınıflarla ortaokul ve lise son sınıflar yüz yüze eğitime başlarken, ihtiyacı olan öğrenciler için gelecek hafta tablet dağıtımı yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısından sonra açıkladığı gibi Corona virüsü salgınına rağmen yüz yüze eğitimi yaygınlaştırma kararı, dün hayata geçirildi.

Türkiye’de eğitim 31 Ağustos’ta online evlerde bilgisayar/tablet başında başlamışken, ilkokul birinci sınıf öğrencileri açısından öğretmenleriyle tanışmaları ve okula uyum göstermeleri gerekçesiyle 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmişti.

Birinci sınıf öğrencileri de gruplar halinde haftada iki gün olmak üzere okula gidiyor. Şimdi de ilkokulda diğer sınıflarda yani ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrenciler gruplar halinde haftada ikişer gün okullarında ders alacak. Bunun yanı sıra ortaokul son yani sekizinci sınıf öğrencileri ve üniversiteye hazırlık aşamasındaki lise son yani 12’nci sınıf öğrencileri de bugün yüz yüze eğitime başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bugün Çankırı’da Tüney Köyü Şehit Mehmet Demir İlkokulu’nda yüz yüze eğitim yaygınlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu süreçte Türkiye’de Corona virüsü salgınında yaygınlık görülmesi nedeniyle okullardaki tedbirleri değerlendiren Selçuk, “Gidişata bakacağız, salgının seyrini dikkate alıp her ne tedbir gerekiyorsa bu konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sembolik olarak bütün öğretmenlere okul bahçelerine geleceğe nefes olsun diye fidan bağışı çağrısı yaptıklarını da anımsatan Selçuk, “Eğitim-öğretimimizde ikinci aşama 21 Eylül’den sonra bugün başladı. Bu aşamada da bildiğiniz gibi ilkokul 1 ve okul öncesi zaten açıktı. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarımızla, özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın tüm kademelerindeki okulları ve tüm kademelerdeki köy okulları, ilkokul ve ortaokul olmak üzere bugün açılmış bulunuyor. Hep birlikte okulumuzdaki çocuklarımız ve öğretmenlerimizle beraber bugünü yorumlayıp, ‘Bugün için neler yapabiliriz?’ sorusunun cevabını arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak köy okullarını geliştirmek istediklerini anlatan Selçuk, “Bütün köy okullarımızda ilkokul ve ortaokullarında tüm sınıflarının açılıyor olmasının sevinci içindeyiz. Valiliklerimiz bünyesinde il hıfzıssıhha kurulları, il ve ilçe milli eğitim kurulları okullarımızın ihtiyaçları konusunda bir gayret içindeler” dedi.

İhtiyaçlar noktasında bazı öğrencilerce tablete gereksinim duyulduğunu belirten Selçuk, “Çocuklarımızın elbette ana mecrası EBA televizyonu. EBA televizyonu çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu müfredatın tamamını kapsıyor. Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Eğer kaçırırlarsa izleyemezlerse elbette tekrarını izleyebilirler. Kriterler doğrultusunda illerde okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek. Elbette sadece bununla kalmıyoruz, biliyorsunuz 13 bine yakın EBA destek merkezi kurduk. EBA destek merkezlerinde her birinde 8, 10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Çocuklar kendi okullarına değil istediği EBA Destek Merkezi olan evine en yakın okula başvurup gidip bu merkezde istediği kadar çalışabilir, destek alabilir. Burada öğretmenlerimiz de var. Onlar da yardımcı olurlar” diye konuştu.

Veliler de öğrenciler de çoğunlukla yüz yüze eğitim istiyor

Bu arada VOA Türkçe’nin başkentte mikrofon uzattığı veliler ve öğrenciler, bugün yüz yüze eğitimin yaygınlaştırılmasından memnun olduklarını söyledi, haftada iki günle sınırlı olmamasını istedi.

Çankaya İlkokulu’nda bugün en fazla 10’ar öğrenci olmak şartıyla gruplar halinde yüz yüze eğitime başlandı. Hem çocukları 21 Eylül’den itibaren haftada iki gün okula gelmekte olan hem de bugün çocuklarını okula getirmeye başlayan velilerden çoğunluğu, bu şekilde sınırlı değil tümüyle yüz yüze eğitim yapılması gerektiğini savundu.

Okuldaki hijyen koşullarından şikayetçi olmadıkları gözlemlenen veliler, tam tersine okul dışında günlük hayatta birçok mekana aileleriyle birlikte gitmek durumunda kalan çocukları açısından okulda olmalarını daha sağlıklı bulduklarını söyledi. Birçok veli, evlerde online derslerde yeterince başarılı öğrenim sağlanamadığını belirterek, öğretmenleriyle birebir etkileşim halinde daha iyi eğitim verildiği görüşünü dile getirdi.

Devletten daha fazla okul inşa edilmesiyle daha fazla sınıf oluşturularak öğrenciler için sosyal mesafeye uygun ortam yaratılmasını talep eden veliler, devletin böyle bir dönemde eğitime yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerden çoğunluğu da, okulda olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, evde dersleri anlamakta zorluk çektiklerini kaydetti.

HABER : Yıldız YAZICIOĞLU & Ankara (VOA)

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.