enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
18:39 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’dan Türkiye’ye 1500 göçmeni geri alma çağrısı

Yunanistan’dan Türkiye’ye 1500 göçmeni geri alma çağrısı
18.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Göç Bakanı Mitarakis, AB ile imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde Türkiye’ye yaklaşık bin 500 göçmeni geri alma çağrısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / JD,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mülteci mutabakatı çerçevesinde bir iyi niyet göstergesi olarak Türkiye’nin yaklaşık bin 500 göçmeni geri almasını talep etti. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, korunma hakkı olmayan göçmenleri de kabul ederek, Ankara’nın 2016 yılında kabul edilen mutabakat çerçevesinde “iş birliğine hazır olduğunu” gösterebileceğini söyledi.

Notis Mitarakis

Notis Mitarakis

Fransız haber ajansı AFP‘ye konuşan Mitarakis, “Türkiye bu mutakabat çerçevesinde bazı yükümlülükleri kabul etti, aynısını AB de kabul etti. Her iki tarafın da bu yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçan yüz binlerce göçmenin 2015’te Avrupa’ya gitmesinin ardından, sığınmacı akınına bir çözüm olarak Türkiye ile AB arasında mülteci mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakat, Ankara’nın Yunan adalarına yasa dışı yollardan giden bütün göçmenleri geri kabul etmesini ve göçmenleri yasa dışı yollardan Avrupa’ya taşıyan çetelere karşı önlemler almasını öngörüyordu. Buna karşılık AB de Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların bakımı için 6 milyar euro mali destek sağlamasıyı taahhüt etmişti.

Mutabakat Yunanistan’a geçişleri büyük ölçüde azalttı

Mülteci mutabakatının imzalanmasının ardından, Yunanistan’a giden göçmenlerin sayısında ciddi bir düşüş olduğu belirtiliyor. 2015 yılında Ege Denizi üzerinden Yunan adalarına geçen göçmen sayısı 856 bin iken, 2017’de bu sayı 30 bin olarak kaydedilmişti. Geçen yıl ise koronavirüs salgınının da etkisiyle Yunan adalarına giden göçmen sayısı yaklaşık 10 bin oldu.

AB ile yapılan mülteci mutabakatını defalarca feshetme tehdidinde bulunan Türkiye ise mutabakatın “yenilenmesini” istiyor. AFP‘ye konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, 2016 yılında imzalanan mutabakatın “yenilenmesinin” bütün tarafların “çıkarına” olacağını söyledi. Yaklaşık 3,7 milyon Suriyeli göçmenin yaşadığı Türkiye’nin üzerindeki yükün Avrupa ile “adil bir şekilde” paylaştırılması gerektiğini belirten Kaymakçı, Avrupa Birliği’nin Gümrük Birliği anlaşmasının revize edilmesi ve vize serbestisi konularında verdiği sözleri tutmasını talep etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.