enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’dan AB’ye çağrı: Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye derhal yanıt verilmeli

Yunanistan’dan AB’ye çağrı: Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye derhal yanıt verilmeli
20.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tutumunun sadece bazı milletlere değil, 27 üyesi Avrupa Birliği’nin tamamına yönelik olduğunu söyleyerek, AB’yi bir an önce Türkiye’ye karşılık vermeye çağırdı.

Lefkoşa’da Rum mevkidaşı Nikos Christodoulides mile bir araya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB üyeleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın münhasır ekonomik haklar talep ettiği sularda, Türkiye’nin “yasa dışı” bir hidrokarbon aramasına karışan bir Türk araştırma gemisine destek vermek için savaş gemileri konuşlandırmasını eleştirdi.

Dendias, Türkiye’nin eylemlerinin “kendi seçimlerinin çıkmaz doğasına ihanet eden gerginlik ve kabul edilemez bir askerileşme” olduğunu söyledi.

Yunan bakan, “Hukuksuzluk takıntısı adalet üretmiyor, Türkiye’nin bölgedeki istikrarsızlaştırıcı rolünü doğruluyor. Bu gerilimi yaratanın ne Yunanistan ne de Kıbrıs Cumhuriyeti olmadığı çok açık. Ancak bu olayları pasif olarak izlediğimiz anlamına gelmiyor. Bir oldubittinin oluşmasını engelleyecek girişimlerde bulunacağız. Biz her zaman diyalogdan yanayız, ancak uluslararası hukuka, deniz hukukuna ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun değilse bir diyalog gerçekleşemez” dedi.

AB Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell’in bu ay sonu Türkiye’ye karşı olası yeni yaptırımlar için 27 üye ülkenin dışişleri bakanlarına bir liste sunması bekleniyor.

Konu, eylül ayında AB’nin yedi Akdeniz ülkesinin liderleri ve daha sonra da tüm AB liderlerinin katıldığı zirvede ele alınacak.

Yunanistan, Türkiye’nin bu ay petrol ve doğalgaz aramaya başladığı Kıbrıs ile Girit adası arasındaki bölgeye kendi savaş gemilerini konuşlandırdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.