enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan ve BAE’den 4 milyar euroluk yatırım fonu

Yunanistan ve BAE’den 4 milyar euroluk yatırım fonu
10.05.2022
A+
A-

ATİNA – TÜHA HABER / Yunanistan ile BAE arasında 4 milyar euroluk ortak yatırım fonu kurulması kararlaştırıldı. Başbakan Mitsotakis, “Ortadoğu’dan Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında ana kapı olma” hedefini dile getirdi.

Yunanistan’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın  haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis’in Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında 4 milyar euroluk ortak yatırım fonu oluşturulması kararlaştırıldı.

Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan ile Mitsotakis arasındaki görüşmede başta enerji, teknoloji ve sağlık olmak üzere çeşitli alanlarda dokuz anlaşmaya imza atıldı.

Başbakanlığı döneminde BAE’ye üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Mitsotakis, AB ile BAE arasında yenilenebilir enerjiler alanında iş birliğinin daha da geliştirilebilmesi için potansiyel bulunduğunu belirterek “Yunanistan, coğrafi konumu dolayısıyla Ortadoğu’dan Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında bir ana kapı olma potansiyeline sahiptir. Stratejik iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve BAE’den fonların bu yönde katılımı konusunda olanakları araştırmak isteriz” dedi.

Yunanistan deniz açıklarında rüzgar çiftlikleri kurmayı hedefliyor
Yunanistan deniz açıklarında rüzgar çiftlikleri kurmayı hedefliyor Fotoğraf: PAUL ELLIS/AFP/Getty Images

Mitsotakis: Keşif çalışmalarını hızlandırıyoruz

BAE Veliaht Prensiyle görüşmesi sonrasında konuşan Mitsotakis, Yunanistan’ın kendi egemenlik bölgesinde de doğal gaz keşif çalışmalarını hızlandırdığını belirterek bunun ikili stratejik iş birliğinin artırılması için ek alan yarattığını kaydetti.

Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamada da, görüşmede Ukrayna savaşının etkileri ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunulduğu belirtilerek “Hellenic Development Bank ile Mubadala Investment Company arasındaki başarılı iş birliğinin yenilenmesi ve 4 milyar euroluk yatırımlar için ortak girişimde bulunulması çok büyük önem taşımaktadır” denildi.

Yenilenebilir enerji hedefi

Enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payını 2030 yılına kadar yüzde 23’ten yüzde 35’e çıkarmayı hedefleyen Yunanistan, bu hedef doğrultusunda kıyı açıklarında 2 gigawattlık enerji üretebilen rüzgar enerji parkları kurmak istiyor. Bunun için 6 milyar euroluk yatırım ihtiyacı bulunuyor.

Veliaht Prens de görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasında 2020 yılı Kasım ayında imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasının önemine vurgu yaparak, anlaşma sonrasında iki ülke arasında ticaret hacminin yüzde 76 oranında arttığını kaydetti. El Nahyan, enerji, teknoloji, sağlık ve gıda güvenliği alanlarında ikili iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

TÜHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.