enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Üç Hafta ‘Eve Kapanıyor’

Yunanistan Üç Hafta ‘Eve Kapanıyor’
07.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’da Corona virüsü enfeksiyonu vakalarında kaydedilen ani artışın ardından ülke genelinde üç haftalık evden çıkmama kısıtlaması yeniden devreye sokuldu.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Cumartesi günü başlatılacak yasak kapsamında market, banka ve eczaneler dışında tüm işyerleri kapatılacak.

Evlerinden çıkma gerekliliği olanların resmi izinli belge alması gerekecek. Diğer taraftan, ilkokullar açık kalacak ancak lise ve üniversitelerde eğitimi internet üzerinden devam edecek.

Kararla ilgili açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis alarm verici bir hızla yeniden yayılmaya başlayan salgın karşısında sert önlem almak zorunda olduklarını savundu.

Miçotakis konuşmasında, özellikle Yunanistan’ın kuzeyinde yeni vaka sayılarındaki “ürkütücü artışa” vurgu yaptı ve diğer bölgelerde de “benzer bir artışın gözlemlendiğini” söyledi.

Miçotakis ayrıca önlemlerin şu an alınmaması halinde önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni vakaların hastanelerdeki kapasitenin üzerine çıkabileceğinin altını çizdi.

Son beş gün içinde ülkede günlük yeni vaka sayısı ortalama 10 bin olarak seyretti. Bu, pandeminin başlangıcından bu yana ülkede tespit edilen Corona vakalarının beşte birine denk geliyor.

Her ne kadar Yunanistan’daki günlük vaka artışları ikinci dalganın yaşandığı İngiltere ve Fransa’ya kıyasla daha az olsa da, Başbakan Miçotakis ülkedeki tıbbi müdahale kapasitesinin kısıtlı olduğunu hatırlattı.

“Pandeminin bittiğini sanarak hata yaptık”

10 yıl süren büyük bir ekonomik krizden yeni çıkan Yunanistan pandeminin başlangıcında sağlık sisteminde reform için adımlar atarak yeni personel ve tıbbi ekipman alımını hızlandırdı. Ülke genelinde günlük yeni vaka sayısı başlarda yüzün altında seyrederken şu ana kadar yaşanan virüs kaynaklı can kaybı binin altında.

Başlangıçta salgın sıkı bir şekilde kontrol altına alınmasına rağmen yaz aylarında önlemler gevşetildi, halkın önemli bir bölümü de sosyal mesafeyi koruma ve maske takma gibi uygulamaları reddetti.

Perşembe günü yaptığı açıklamada pandemiye karşı önlemler konusunda yetersiz kaldıklarını söyleyen Miçotakis, “Belki de en büyük hatamız, yaz döneminde bizi saran rahatlığa kapılıp pandeminin bittiğini ve kurtulduğumuz sanmak oldu” dedi.

Hükümet yetkilileri ulusal çapta yürürlüğe girecek yasakların virüsün yayılmasını kısa bir sürede engelleyeceği görüşünde.

Sağlık uzmanlarıysa yeni vaka sayılarındaki artışın devam edeceği ve 2021 yılı başlangıcına kadar da düşüşe geçmeyeceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.