enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Türkiye ile görüşmelere başlamaya yakınız

Yunanistan: Türkiye ile görüşmelere başlamaya yakınız
22.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Türkiye ile deniz yetki alanları konusundaki istikşafi görüşmelerin başlamasının yakın olduğunu açıkladı. Atina, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun ziyaretini de teyit etti.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,Reuters,AP)’ye dayandırdığı haberine göre, Yunan hükümet sözcüsü Stelyos Petsas, Ankara ile Atina arasındaki Doğu Akdeniz gerginliğine dair yaptığı açıklamada, “İstikşafi görüşmelere yeniden başlamaya yakınız. Ne kadar yakın bir zamanda başlayacağı ise taraflara, yani Yunanistan ve Türkiye’ye bağlı” dedi.

Gazetecilere konuşan Petsas, “Durum netleştiğinde bir duyuru yapılacak ama atmosfer iyi” diye ekledi. Yunan sözcü, Ankara’nın da görüşmelerin yeniden başlaması yönündeki arzusunu gösterdiğini ifade etti.

Ankara ve Atina arasında deniz yetki alanları konusundaki son görüşmeler 2016 yılında gerçekleşmiş ancak sonuçsuz kalmıştı. Yunan basını iki ülke arasındaki istikşafi görüşmelerin bu hafta başlayabileceğini öne sürmüştü.

Türkiye geçen hafta Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma gemisi Oruç Reis’i “bakım için” Antalya Limanı’na çekmişti. Atina bu hamleyi tansiyonun düşürülmesi yönünde atılmış olumlu bir ilk adım olarak değerlendirmişti.

Petsas: Türkiye’nin önünde iki seçenek var

AB liderlerinin 24-25 Eylül’de gerçekleştirecekleri zirvede Doğu Akdeniz krizi konusunda Türkiye’ye yönelik olası yaptırımları ele almaları bekleniyor. Ancak üye ülkeler arasında bu konuda bir fikir birliği yok.

Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu söyleyen Yunan hükümet sözcüsü Petsas, “Samimiyetle tansiyonu düşürmek ya da yaptırım” diye konuştu.

Doğu Akdeniz krizi, AB dışişleri bakanlarının bugün Brüksel’deki toplantısında da ele alınıyor. Toplantı öncesi konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Yunanistan ve Türkiye’yi masaya oturmaya ikna etmek istediklerini söyledi.

Pompeo’nun Atina ziyareti

Petsas, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Doğu Akdeniz krizini görüşmek için bu ay içinde Atina’ya giderek Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis’le bir araya geleceği doğrultusundaki haberleri de doğruladı. Ziyaret tarihinin henüz netleşmediğini belirten Petsas, Pompeo’nun bu görüşmede ABD’nin Türkiye’ye karşı Atina’ya verdiği desteği teyit etmesini beklediklerini söyledi.

Pompeo, ABD’nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri konusunda “son derece endişeli” olduğunu belirterek krizin diplomatik yolla çözümü için çağrıda bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.