enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Türk asıllı milletvekili adayı Katrancı seçimlerden çekildiğini açıkladı

Yunanistan: Türk asıllı milletvekili adayı Katrancı seçimlerden çekildiğini açıkladı
20.06.2023
A+
A-

Katrancı’nın isminin parti aday listelerinden çıkarılmasının imkansız olduğunu belirten ND yetkilileri, politikacının seçimlere katılacağını fakat 25 Haziran’da seçilmesi halinde görevinden istifa etmesinin beklendiğini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

AdvertisementYunanistan’da eski Başbakan Kiryakos Miçotakis’in partisi muhafazakar Yeni Demokrasi’nin (ND) Rodop ilinden milletvekili adayı Mustafa Katrancı, isminin Gümülcine’deki Türk Konsolosluğu ile bağlantılı olduğu iddiasını içeren bir istihbarat raporunun ortaya çıkmasının ardından seçim yarışından çekildiğini açıkladı.Facebook’tan kararını açıklayan Türk asıllı Yunan politikacı, “Bunca yıldır siyasette izlediğim yolun tek amacı Rodop’ta Hristiyan ve Müslümanların bir arada uyum içinde yaşamasıydı. Son gelişmelerden sonra, bölgemizdeki uyumu bozmamak için 25 Haziran’daki parlamento seçimlerinden adaylığımı çekiyorum” dedi.

Katrancı’nın isminin parti aday listelerinden çıkarılmasının imkansız olduğunu belirten ND yetkilileri ise, politikacının seçimlere katılacağını fakat 25 Haziran’da seçilmesi halinde görevinden istifa etmesinin beklendiğini belirtti.

Kısa süre önce ana muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras, adayın isminin ND lideri Miçotakis tarafından kendisine gönderilen ve Katrancı’nın “Ankara’nın ve [Batı Trakya’daki] Türk konsolosluğunun planlarına dahil olduğunu” belirten bir istihbarat raporunda yer aldığını iddia etmişti.

Katrancı, Mayıs seçimlerinden birkaç gün önce bir Türk yayın organına verdiği röportajda Müslüman azınlığı “Batı Trakya Türkleri” olarak tanımlamasının ardından Çipras’ın partisi SYRIZA’nın eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Ülkede 21 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerde, Yeni Demokrasi yüzde 40’ın üzerinde oy alarak (146 sandalye) en yakın rakibi SYRIZA’ya 20 puan fark attı, ancak tek başına iktidara gelebilmesi için gerekli 151 sandalye sayısına ulaşamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.