enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:54 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:51 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:24 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile silahlanma yarışında değiliz

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile silahlanma yarışında değiliz
01.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Mitsotakis Türkiye ile silahlanma yarışında olmadıklarını ve aradaki farklılıkları diyalog yoluyla aşmak istediklerini söyledi. Ancak Mitsotakis ülkesinin topraklarını savunması gerektiğini belirtti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Yunanistan ile Fransa’nın yaklaşık 3 milyar euroluk savunma anlaşması yapmasından iki gün sonra Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yunan Başbakanı Türkiye ile silah yarışında olmadıklarını ve aradaki farklılıkları diyalog yoluyla aşmak istediklerini söyledi.

Atina’da düzenlenen Demokrasi Forumu’nda konuşan Mitsotakis “Çok karmaşık komşulukların olduğu bir bölgede yaşadığımızı inkâr edemeyiz. Bu, yok sayamayacağımız coğrafi bir gerçekliktir” ifadelerini kullanarak “Ancak Türkiye ile bir silahlanma yarışına girmek niyetinde değilim ve her zaman Türkiye’ye bir dost eli uzatıyorum. Birçok konuda büyük farklılıklarımız var. Ancak bunları diyalog yoluyla çözmek için bir yol olmalı” dedi.

Mitsotakis: Güçlü bir caydırıcıya ihtiyacımız var

Mitsotakis sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak aynı zamanda topraklarımızı, toprak bütünlüğümüzü, egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı da koruyacağız. Ve bunu yapabilmek için de güçlü caydırıcılığa ihtiyacımız var.”

Mitsotakis Yunanistan’ın satın alacağı Fransız fırkateynleri için “çok güçlü caydırıcılık kazandıracak” ifadelerini kullanarak “kendimizi savunma kapasitemiz olduğunu göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Yunanistan, Fransa’dan üç fırkateyn satın alacak

Yunanistan bu yılın başında Fransa’dan 18 adet Rafale savaş uçağı alımı için anlaşma imzalamıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Mitsotakis tarafından iki gün önce Elysee Sarayında imzalanan anlaşma uyarınca ise Fransa Yunanistan’a üç fırkateyn satacak. Anlaşmada dördüncü fırkateyn opsiyonu da açık bırakıldı.

Fransa ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşmaya göre iki ülkeden birine üçüncü bir ülke tarafından saldırılması halinde diğer ülke yardıma gelecek. Mitsotakis bunun ikili yardımın ötesinde Fransa ile “stratejik ortaklık” olduğunu belirtti.

Mitsotakis bir NATO ülkesi tarafında yapılacak saldırı durumunda 5’inci Madde’nin işleyeceğinden emin olmadığını, çünkü NATO’nun bu konuda netlik getirmediğini belirtti.

NATO’yu kuran 1949 tarihli Washington Antlaşması’nın 5’inci Madde’si herhangi bir üyeye silahlı saldırıya tüm İttifak’a yapılmış gibi ortak karşılık verilmesini düzenliyor.

Atina ve Ankara arasında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmaları nedeniyle bir süredir gerginlik yaşanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency, Türkiye merkezli uluslararası yayınlanan günlük haber ajansı 1994 tarihinde kuruldu. Ajansın diğer versiyonları olan TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Europe 1999 yılında, Hollanda ve ABD'de ise 2000 yılında kuruldu.www.turkuazhaberajansi.com, içeriklerinin daha geniş bir okur ve izleyici kitlesine ulaşması için yurtdışındaki Deutsche Welle (DW), Amerika'nın Sesi (VOA) ve EuroNews, Novaya Gazeta Europe, News, Filistin Haber Ajansı (WAFA)ve Kosovaport gibi çeşitli yayın kuruluşları ile ortaklıklar yürütmektedir. www.turkuazhaberajansi.com, kaynaklı özel haberlerin izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden farklı sitelerde yayınlanması yasaktır. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. www.turkuazhaberajansi.com harici linklerin sorumluluğunu almaz. www.turkuazhaberajansi.com, İstanbul, Ankara ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Tüm hakları saklıdır.