enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan Başbakanı Miçotakis NATO Zirvesi öncesi konuştu: Türkiye ile olumlu bir gündeme hazırız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis NATO Zirvesi öncesi konuştu: Türkiye ile olumlu bir gündeme hazırız
12.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Brüksel’de düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye ile her zaman “pozitif bir gündeme” açık olduklarını bildirdi.

14 Haziran’da Belçika’da düzenlenecek NATO Zirvesinde Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir görüşme yapması bekleniyor.

Başkent Atina’da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED7) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın açılışında konuşan Yunanistan Başbakanı, ülkesinde ve Avrupa Birliği (AB) genelinde devam eden Covid-19 aşılama kampanyasının yanı sıra Ankara hükümetiyle Doğu Akdeniz’de yükselen tansiyonun düşülmesi konusuna vurgu yaptı.

Miçotakis “kademeli, orantılı ve geri dönülebilir” olduğu taktirde Türkiye ile pozitif bir gündeme her zaman açık olduklarını belirtti.

Miçotakis, Atina ile Ankara arasındaki diyalog sürecinin, yükselen tansiyonun düşmesine devam etmesine, Türkiye’nin AB tarafından belirlenen şartlara uyması ve Birleşmiş Milletler’in belirttiği uluslararası denizcilik hukukuna uygun adımlar atmasına bağlı olduğunu kaydetti.

Miçotakis, “Türkiye yapıcı bir diyaloğa bağlı kalmalı.” diye de sözlerine ekledi.

“Kıbrıs’ta iki devletli çözüm ihtimali AB hukukuna aykırı”

Kıbrıs meselesi hakkında da konuşan Miçotakis, “Sadece garantör ülkeler olan Yunanistan ve Güney Kıbrıs değil, AB hukuna aykırı olduğu için hiçbir AB ülkesi iki devletli çözümün tartışılma olasılığını kabul etmiyor.” diye konuştu.

Son olarak mülteci ve göçmen sorununa da değinen Yunanistan Başbakanı, “Hiçbir göçmen ve sığınmacının jeopolitik gücün korunması amacıyla araç olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz.” dedİ

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.