enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan AİHM’de hakkında en fazla şikayet olan on ülke arasında

Yunanistan AİHM’de hakkında en fazla şikayet olan on ülke arasında
09.11.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu,  “Ülkemizi AİHM’de temsil eden yargıç Yannis Ktistakis’in de açıkça ifade ettiği üzere ülkemiz, Batı Trakya Türk derneklerinin yer aldığı Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu ile ilgili aleyhindeki AİHM kararlarını ivedilikle uygulayarak, kendisi açısından 13 yıldır devam eden bu zafiyete son vermelidir” dedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Yannis Ktistakis, Yunanistan’ın on yılı aşkın süredir uygulamadığı aleyhindeki AİHM kararları arasında Batı Trakya Türk toplumuna ait derneklerle ilgili olanların da yer aldığını söyledi.

Ktistakis, Yunanistan’ın AİHM’de aleyhinde en çok dava açılan ilk on ülke arasında yer aldığını belirterek, Yunanistan açısından aleyhindeki AİHM kararlarının ulusal mahkemeler tarafından uygulanmamasının büyük bir zafiyet teşkil ettiğini kaydetti.

Batı Trakya Türklerinin seçtiği müftülere karşı keyfi soruşturma ve yargılamalar devam ediyor'

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, AİHM yargıcı Yannis Ktistakis’in, Atina’nın AİHM karnesinin ne denli zayıf olduğunu rakamlarla ortaya dökerek, bu durumun AB üyesi olan ülkeye yakışmadığını söylediğini belirtti.

(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Bizlerin yıllardır dile getirdiği ancak ülkemizin ısrarla görmezden geldiği bu gerçeğin AİHM’de ülkemizi temsil eden bir yargıç tarafından açıkça ifade edilmesi önemli. Ülkemiz, Batı Trakya Türk derneklerinin yer aldığı Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu ile ilgili aleyhindeki AİHM kararlarını ivedilikle uygulayarak, kendisi açısından 13 yıldır devam eden bu zafiyete son vermelidir.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.