enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yolcu Uçağı Gazeteci Tutuklamak İçin Zorla Minsk’e mi İndirildi?

Yolcu Uçağı Gazeteci Tutuklamak İçin Zorla Minsk’e mi İndirildi?
24.05.2021
A+
A-

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Yunanistan’dan Litvanya’ya uçmakta olan Ryanair’a ait yolcu uçağı Belarus’un başkenti Minsk’e yönlendirildi.

Belarus muhalefeti ülke dışında yaşayan muhalif gazetecinin tutuklanması için bunun yapıldığını belirtiyor.

Muhalif Nexta kanalı da eski editörü Roman Protasevich’in tutuklandığını belirtti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda Belarus’u “nefret uyandıran” bir şekilde hareket etmekle suçladı ve söz konusu gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Belarus devlet medyasına göre ise uçak bomba endişesiyle Minsk’e yönlendirildi.

Geçen yıl hileli olarak nitelenen devlet başkanlığı seçimlerinde Alexander Lukashenko’ya yenilen muhalif lider Svetlana Tikhanovkaya da Protasevich’in serbest bırakılmasını istedi.

1994 yılından beri ülkeyi yöneten 66 yaşındaki Lukashenko geçen yıl Ağustos ayındaki seçimlerin ardından muhalefete göz açtırmıyor.

Litvanya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de Belarus’un hareketinin uluslararası hukuka uymadığını ve tepkinin de güçlü ve etkili olması gerektiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis de Belarus’un tavrını “benzeri görülmemiş ve şok edici” olarak niteledi.

Almanya konuyla ilgili acil bir açıklama isterken, İngiltere Avam Kamarası Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı, Belarus’un tavrını demokrasiye darbe olarak niteledi.

Ryanair’den yapılan açıklamada muhtemel güvenlik tehlikesi konusunda uyarının ardından uçakta yapılan aramada bir şey bulunmadığı kaydedildi.

Belarus devlet ajansı Belta, Lukashenko’nun bomba tehlikesi nedeniyle uçağın Minsk’e indirilmesi için doğrudan emir verdiğini belirtti. Bir MİG-29’un da uçağa eşlik ettiği belirtiliyor.

Nexta haber kanalı da uçakta bomba bulunmadığını ama yolcuların arandığını ve Protasevich’in de tutuklandığını kaydetti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.