enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Yokoluş İsyanı’ Hareketinden G7 Zirvesine Protesto

‘Yokoluş İsyanı’ Hareketinden G7 Zirvesine Protesto
13.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER /  Dünyanın en büyük ekonomilerinin liderleri G7 zirvesi görüşmelerini sürdürürken, ‘Yokoluş İsyanı’ hareketi destekçileri protesto eylemi düzenledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, binlerce gösterici, G7 zirvesinin düzenlendiği Cornwall’da bir araya geldi.

Amerika, Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanadalı liderlerin toplandığı 3 günlük zirvenin düzenlendiği Carbis Bay bölgesinde sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

Protestocular, hem zirvenin yapıldığı Carbis Bay’de hem de 40 km uzağındaki basın merkezi önünde gösteri düzenledi.

‘Yokoluş İsyanı’ adlı çevreci hareket, 2018 yılında ortaya çıktı.

Hareketin destekçileri, ülkelerin hükümet yetkililerini, iklim kriziyle mücadelede acil ve etkili adım atmaya çağırıyor.

Hareketin eş-kurucularından Gail Bradbrook, diğer protestocularla birlikte katıldığı eylemde açıklamalarda bulundu. Bradbrook, “Alarm veriyoruz, bugün G7 liderlerinin ‘yeşile boyanması’ için çağrı yapıyoruz. Bizi vaatlere boğdular ve verdikleri sözü tutmadılar. Bu nedenle, onlara, eylem vaktinin geldiğini söylemek için buradayız” dedi.

Bazı göstericiler protestolar öncesinde, eylemlerinin “yüksek sesli, dikkat dağıtıcı ve rahatsız edici” olabileceğini söyledi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.