enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
07:20 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
07:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeşiller koalisyon sözleşmesini onayladı

Yeşiller koalisyon sözleşmesini onayladı
07.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Yeşiller partisi üyelerinin yüzde 86’sı, SPD, Yeşiller ve FDP yönetimlerinin üzerinde uzlaştığı koalisyon sözleşmesine onay verdi. Baerbock, sonucu yeni hükümetin çalışmaları için destek olarak değerlendirdi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP) ardından Yeşiller partisi de koalisyon sözleşmesini onayladı.

Yeşiller Genel Sekreteri Michael Kellner, parti üyelerinin yaklaşık yüzde 86’sının SPD, Yeşiller ve FDP’nin yönetimleri tarafından kabul edilen koalisyon sözleşmesine onay verdiğini açıkladı. Böylelikle, Olaf Scholz’un başbakanlığındaki SPD, Yeşiller ve FDP hükümetinin kurulmasının önünde herhangi bir engel kalmadı.

Yeşiller partisi, yaklaşık 125 bin üyeye koalisyon sözleşmesinin yanı sıra bakanlıklar için belirlenen isimlerin oylanması için çağrıda bulunmuştu. 26 Kasım’da başlayan oylama bugün sona erdi.

Parti Genel Sekreteri Kellner’in verdiği bilgilere göre, oylamaya üyelerin yaklaşık yüzde 57’si katıldı. 61 bin 174 üye “evet” oyu, 8 bin 275 üye ise “hayır” oyu kullandı. Oylamada bin 701 üye çekimser kalırken, 64 oy ise geçersiz sayıldı.

Parti Eş Başkanı Annalena Baerbock, sonucu yeni hükümetin çalışmaları için destek olarak değerlendirdi.

Bakanlık üstlenecek isimler

Almanya’da partilerin renkleri nedeniyle “trafik ışığı koalisyonu” olarak adlandırılan yeni hükümette Yeşiller beş bakanlık üstlenecek. Buna göre, Eş Başkan Annalena Baerbock dışişleri bakanlığını ve diğer Eş Başkan Robert Habeck ekonomi ve iklim koruma bakanlığını üstlenecek.

Yeni hükümette partinin eski Eş Başkanı Cem Özdemir tarım, Steffi Lemke çevre ve Anne Spiegel aile bakanı olarak görev yapacak. Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı ise Claudia Roth olacak. Yeşiller, 2005 yılından bu yana ilk kez koalisyon hükümetinde yer alacak.

SPD, Cumartesi günü yapılan olağanüstü kongre ile koalisyon sözleşmesine onay vermişti. Kongrede, delegelerin yüzde 98,8’i koalisyon sözleşmesine onay vermişti.

FDP’nin Pazar günü düzenlenen olağanüstü kongresinde delegelerin yüzde 92’si koalisyon sözleşmesini onaylamıştı.

Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimlerden birinci çıkan Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı Olaf Scholz’un 8 Aralık Çarşamba günü Alman meclisinde başbakan seçilmesi ve ardından yeni hükümet üyelerinin yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.