enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yerli COVID-19 aşısı için gönüllüler aranıyor

Yerli COVID-19 aşısı için gönüllüler aranıyor
29.05.2021
A+
A-

UHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK’ın VLP temelli yerli koronavirüs aşısı denemelerinin Faz-2 aşamasının yakında başlayacağını ve en az 480 gönüllü arandığını duyurdu.

Yerli aşının Faz-1 çalışmaları 36 gönüllü ile tamamlandı. Aşının güvenilirliği kanıtlandı.

Faz-2 aşamasında ise Ankara Onkoloji ve Araştırma Hastanesi Kilinik Araştırmalar Merkezi, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yürütülecek.

Bakan Varank’ın yakında başlayacağını duyurduğu Faz-2 aşamasında aşının etkinliği ölçülecek.

Resim

480 gönüllü nasıl seçilecek?

Bu aşama için herhangi bir sağlık sorunu ve hastalığı olamayan, COVID-19 antikoru geliştirmemiş, PCR testi negatif olan ve 18 yaşını doldurmuş 480 gönüllü aranıyor.

Yine gönüllülük koşulları arasında HIV, Hepatit B ve C testlerinin negatif olması, tam kan sayımı, karaciğer böbrek fonksiyonları testlerinin normal olması ve kan şekerinin normal düzeyde olması gerekiyor. Gebeler gönüllü olamayacak.

Yerli aşı gönüllülere 21 gün arayla 2 doz şeklinde uygulanacak. Başvurular www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

Bakan Varank da yerli aşı için gönüllü olmuştu.

VLP yöntemi nedir?

Bu yöntemle koronavirüsün spike proteini denilen tırnaklı proteininden faydalanılıyor. Virüs benzeri parçacık temelli (VLP) aşılarda koronovirüsün 4 proteini kodlayan genler çıkarılıyor. HEK hücrelerine aktarılıyor. Hücrelerde 4 virüs proteini üretiliyor. Bu proteinler bir araya gelerek virüs benzeri parçacıklar halinde hücrelerden salınıyor. Daha sonra bu parçacıklardan aşı antijeni saflaştırılıyor. Bu yöntem ile elde edilen aşılarla virüsün insan hücresine bağlanmasını engelleyen antikorlar oluşturuluyor.

VLP aşısı koldan kas içine değil, deri altına enjekte ediliyor. Aşı, uygulanan kişide bağışıklık sistemini uyarıyor.

VLP yöntemiyle geliştirilen aşı şu an sadece gönüllülere uygulanıyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.