enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı, “İsrail Devleti, devlet gibi değil, örgüt gibi hareket etmektedir”

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı, “İsrail Devleti, devlet gibi değil, örgüt gibi hareket etmektedir”
14.10.2023
A+
A-

* Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararlarını umursamayan yaklaşımları, orantısız güç kullanımı ve Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğini söyledi.

* Başkanı Ali Taştan, Kocaeli İl Teşkilatı olarak Cumartesi günü (14 Ekim 2023)  saat 14.00’te Konya Hükümet Meydanı’nda gerçekleşecek olan Özgür Filistin Mitingine,  hiçbir ayrım ve siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesi davet etti.

Fatih Erbakan, Konya'ya geliyor: “Özgür Filistin Mitingi“ düzenlenecek!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Özgür Filistin Mitingi ile Türkiye’nin kalbinin Filistin’deki kardeşlerimiz için Konya’da atacağını dile getiren Ali Taştan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Son bir haftadır, Gazze’de yaşanan gelişmeler yüreğimizi acıtmaktadır” dedi.

Taştan: Seçime tek başımıza girseydik 2 vekil alabilirdik - Siyaset

Başkan Taştan, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararlarını umursamayan yaklaşımlarının, orantısız güç kullanımının, Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğini belirterek, İsrail Devletinin, devlet gibi değil, örgüt gibi hareket ettiğini dile getirdi.

“İsrail Devleti, uluslararası hukuku tanımamaktadır” diyen Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, şunları şöyledi:

“Ortadoğu’da yaşananlar bir İsrail – Filistin çatışması değil, tarafları belirli olan savaş halidir. Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden bir İsrail Devleti vardır. Diğer tarafta ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller vardır.

Bebek katili İsrail - YENİ ASYA

Senelerdir 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, sıkıştırılan, tecrit edilen 2,5 milyon insanın sığınacak hiçbir yeri yokken, mukavemet edecek hiçbir silahı yokken, evlerinde, apartmanlarında, okullarında, hastanelerinde hedef alıyor olmak, ağır bir şiddet uygulaması ve apaçık bir savaş sucudur.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri göreve davet ediyoruz. “Bugün değilse ne zaman?” diyoruz. Binlerce masumun, hunharca katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse, “uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler niye var?””.

İslam İşbirliği Teşkilatı "Afganistan" için toplandı

İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Arap Ligi’ni, daha yüksek sesli olmaya ve eylemci bir tavır takınmaya davet ettiğini ifade eden Ali Taştan, “İsrail saldırıları karşısında masum Filistin halkını, Gazzeli sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet ediyoruz” dedi.

AB: ABD ile ortak konular üzerinde birlikte ilerlemeye olan taahhüdümüzü yineledik

Başkan Taştan, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin başta olmak üzere, dünyaya da uyarıda bulunarak, şöyle devam etti:

“İsrail’e arka çıkmayınız ve sivilleri öldürmesini teşvik etmeyiniz. İsrail’i, müzakere masasına oturtmak ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymasını sağlamak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Aksi takdirde, işlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suçlara ortak olacaktır.

Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesi, dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir. Bu anlayışla yarın da mümkün olmayacaktır. Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır. Birleşmiş Milletler kararları da bu yöndedir”.

Politikaları ve Çizgisiyle Dünyanın Belki de En Çok Konuşulan Devletlerinden İsrail'in Kuruluş Hikâyesi

Milli Görüş’ün temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi için Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin aynı mesele olduğuna da dikkat çeken Ali Taştan, “Bizler için bu meseleleri birbirinden ayırmak mümkün değildir. Yeniden Refah Partisi olarak; Filistin’de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını, uluslararası hukukun savunduğu çerçevede savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ediyoruz” dedi.

Taştan, Yeniden Refah Partisi olarak, tüm Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yapmakta olduğu bütün Filistin yanlısı eylemleri desteklediklerini hatırlatarak, “Filistin’de yaşanan vahşete, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için bizler de adımlarımızı atıyoruz” ifadesini kullandı.

“Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak, Özgür Filistin için meydanlarda olacağız” diyen Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, “Merkez Yürütme Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda; 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 14:00’te, Konya’nın  Hükümet Meydanı’nda, Özgür Filistin Mitingini gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Fatih Erbakan: Merhum babam ne dediyse AK Parti döneminde yapıldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın da katılacağı “Özgür Filistin Mitingi“nde sadece Türk Bayrakları ve Özgür Filistin Bayrakları yer alacak.

Miting için, bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemiyetler, gençler, bayanlar, Konya’da bugün bir araya gelecek.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, Konya’dan, Filistin halkının sesi olmaya ve vicdani duruşlarını ortaya koymaya,  İsrail karşısında, masum sivillerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların hukukunu korumaya ve yaşam hakkını savunmaya davet ettiğini kaydetti.        

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.