enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni infaz yasası geliyor: Cezasız suç kalmayacak

Yeni infaz yasası geliyor: Cezasız suç kalmayacak
11.10.2022
A+
A-

Cezasızlık algısının yok edilmesi için cezası az suçlarda yeni infaz yöntemleri uygulanacak. Böylece hem suçu işleyenin cezasız kalmaması hem de ıslah edilmesi amaçlanıyor.

Kadına, çocuğa, sağlık çalışanına yönelik şiddet ile hakaret ve trafik magandalığı gibi suçlarda infaz yeniden ele alınıyor. Cezası az suçlarda yeni infaz yöntemleri uygulanacak. Cezasızlık algısının yok edilecek. İşte yeni düzenlemenin öne çıkan detayları.

Hükmün açıklanmasının ertelenmesi ya da hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi. Cezası az olan suçlarda sanıkların cezaevine girmeden salıverilmesine neden oluyor. Adalet Bakanlığı, ortaya çıkan cezasızlık algısını sonlandırmak için harekete geçti.

Bekir BOZDAĞ - ADALET BAKANI

“Cezasızlık algısını kaldırmak için yeni bir usul ortaya koyacağız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bizde neredeyse düşük cezalarda infaz yok. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için değişik suç tiplerinde ceza miktarlarına bakmak suretiyle bir kısmında tam infaz bir kısmında belli bir süre infaz ama yargılama sitemini de değiştirerek seri ve kısa sürede bitecek şekilde oraya da yeni bir usulü de ortaya koyma konusunda kararlıyız.” dedi.

Suçu işleyenin cezaevine bir gün bile olsa girmesi sağlanacak

Kadına, çocuğa, sağlık çalışanına şiddet, trafik magandalığı, hırsızlık, dolandırıcılık, tehdit ve hakaret gibi suçlar mercek altına alındı. Kamuoyunda infial uyandıran bu suçlarda artık erteleme ya da paraya çevrilme uygulamaları sona erecek. Suçu işleyenin cezaevine bir gün bile olsa girmesi sağlanacak.

İnfaz süreleri yeniden ele alınacak

İlgili suçlarda infaz süreleri de yeniden ele alınacak. Bu kapsamda Belçika ve Hollanda modelleri inceleniyor. Alt sınırdan verilen cezalarda tam infaz uygulanması üzerinde çalışılıyor.

Kamu Yararına Çalışma” yükümlülüğünün daha aktif bir şekilde kullanılması da gündemde. Düzenlemede uygulamalar ve süreleri net şekilde ortaya konulacak. Hakimler de kararlarını bu sınırlara göre verecek. Böylece suç işleyen kişinin hem bir müeyyide ile karşılaşması hem de ıslah edilmesi sağlanacak.

Çalışmanın tamamlandıktan sonra Meclis’e sunulması planlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.