enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:42 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
00:34 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:31 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:31 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:29 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:22 Bakan Fidan, “İsrailler tarafından gerçekleştirilen ateşkes ihlalleri gerçekten tarif edilemez düzeyde”…
00:19 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
00:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler için işkence bir intikam eylemi”
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘’Yeni Antrenör Eğitim Sistemi”nde Temel Eğitim Başlıyor

‘’Yeni Antrenör Eğitim Sistemi”nde Temel Eğitim Başlıyor
25.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Gençlik ve Spor Bakanlığı, antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamalı eğitim düzenleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni antrenör eğitim sistemi, 10 gün başvuru, 2 ay 10 gün eğitim ile 10 gün sınav ve değerlendirme süreci olmak üzere 3 aylık bir süreyi kapsayacak.

Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenler ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanlar, 26 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında; e-Devlet Kapısı veya GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler.

2 ay 10 gün sürecek teorik eğitim, Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Açıköğretim Fakültesi tarafından yürütülecek ve uzaktan eğitim modeli ile gerçekleştirilecek.

Teorik eğitimde başarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılabilecekler. Uygulama eğitimi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar antrenörlük belgesi alabilecekler.

Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek uzaktan eğitim modeli ile 5 farklı modülden (Spor ve Sağlık Bilimleri, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Yönetimi, Sporda Öğrenme ve Öğretme ile Sporda Psiko-Sosyal Alanlar) oluşan 5 kitap, 5 antrenörlük kademesi için toplam 24 kitap hazırlandı. Temel eğitime katılacak adaylar her kademe için aynı modüllerden farklı kitap setinden yararlanacak. Temel eğitimde uzmanlar tarafından hazırlanan kitapların yanı sıra yazılı, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri de adayların hizmetine sunulacak.

Temel eğitim sürecinde kullanılacak kitapların hazırlık sürecinde, spor bilimleri alanında eğitim veren farklı üniversitelerden 121 akademisyen bölüm yazarı, 24 akademisyen kitap editörü, 5 akademisyen ise baş editör olarak görev aldı. Spor Bilimleri alanında hazırlanan söz konusu 24 kitap, şimdiye kadar hazırlanan en önemli referans kaynak niteliğinde görülüyor.

Konuyla ilgili detaylar için http://sporegitim.gsb.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.