enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘’Yeni Antrenör Eğitim Sistemi”nde Temel Eğitim Başlıyor

‘’Yeni Antrenör Eğitim Sistemi”nde Temel Eğitim Başlıyor
25.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Gençlik ve Spor Bakanlığı, antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamalı eğitim düzenleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni antrenör eğitim sistemi, 10 gün başvuru, 2 ay 10 gün eğitim ile 10 gün sınav ve değerlendirme süreci olmak üzere 3 aylık bir süreyi kapsayacak.

Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenler ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanlar, 26 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında; e-Devlet Kapısı veya GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler.

2 ay 10 gün sürecek teorik eğitim, Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Açıköğretim Fakültesi tarafından yürütülecek ve uzaktan eğitim modeli ile gerçekleştirilecek.

Teorik eğitimde başarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılabilecekler. Uygulama eğitimi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar antrenörlük belgesi alabilecekler.

Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek uzaktan eğitim modeli ile 5 farklı modülden (Spor ve Sağlık Bilimleri, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Yönetimi, Sporda Öğrenme ve Öğretme ile Sporda Psiko-Sosyal Alanlar) oluşan 5 kitap, 5 antrenörlük kademesi için toplam 24 kitap hazırlandı. Temel eğitime katılacak adaylar her kademe için aynı modüllerden farklı kitap setinden yararlanacak. Temel eğitimde uzmanlar tarafından hazırlanan kitapların yanı sıra yazılı, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri de adayların hizmetine sunulacak.

Temel eğitim sürecinde kullanılacak kitapların hazırlık sürecinde, spor bilimleri alanında eğitim veren farklı üniversitelerden 121 akademisyen bölüm yazarı, 24 akademisyen kitap editörü, 5 akademisyen ise baş editör olarak görev aldı. Spor Bilimleri alanında hazırlanan söz konusu 24 kitap, şimdiye kadar hazırlanan en önemli referans kaynak niteliğinde görülüyor.

Konuyla ilgili detaylar için http://sporegitim.gsb.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.