enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme
13.10.2022
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin görülen davada, kazadan önce helikopterin içinden kamera görüntüsü olduğu iddia edildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden 13,5 yıl geçti. Ancak olayın üzerindeki sır perdesi hala aralanmadı. 19 kişinin yargılandığı dava Kahramanmaraş’ta sürüyor. Son duruşmada kazadan önce helikopterin içinden kamera görüntüsü olduğu iddia edildi.

İddianın sahibi Mustafa Kemal Süler. Kazanın olduğu dönemde helikopterin kiralandığı firmanın genel müdürü idi. Duruşmada tanık olarak dinlendi. İfadesinde “Uçuş anında çekilen görüntüleri incelediğimde kazanın meteorolojik şartlardan olma olasılığının yüksek olduğunu gördüm.” dedi.

“Rahmetli kameramanın çektiği görüntüleri izledim”

Kazada hayatını kaybeden pilotun 9 bin saate yakın uçuş deneyiminin olduğunu söyledi. “Neye göre olaya kaza diyorsunuz?” sorusuna ise “rahmetli kameramanın çektiği görüntüleri izledim.” yanıtını verdi.

Davanın seyri değişebilir mi?

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin avukatları, gizlilik kararı bulunan dosyadan kendilerinin alamadıkları bilgiyi ve görüntüyü tanığın nasıl elde ettiğini sordular. Tanık Kemal Süler, görüntünün kendisine nasıl geldiğini ve nerede izlediğini tam olarak hatırlamadığını söyledi.

Olayda FETÖ izi de araştırılırken şimdi Yazıcıoğlu ailesinin avukatları kazadan yıllar sonra olduğu iddia edilen görüntülerin savcılığa verilmesini istiyor.

“Videonun ortaya çıkmaması var olan bir delilin imha edildiği, yok edildiğini göstermesi açısından manidar olacak”

Avukat Veysel Aşkın, “Tabii biz şaşırdık böyle bir videoda kaydı dosyada yok, bizde yok, böyle bir bilgi hiç yok 13,5 senedir. Videonun ortaya çıkmaması var olan bir delilin imha edildiği, yok edildiğini göstermesi açısından manidar olacak. Videonun ortaya çıkması durumunda o helikopter hareket halindeyken, düşmeden ye da düşürülmeden önceki zaman tekabül ettiği için önünde, arkasında bir şeyler var mı, varsa neler var bunları görmemiz açısından oldukça önemli diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.