enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yardım gemisi Kıbrıs’tan Gazze’ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Yardım gemisi Kıbrıs’tan Gazze’ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor
10.03.2024
A+
A-

ABD’li bir yardım kuruluşu, Avrupa Komisyonu’nun bu hafta sonunda açmayı umduğu deniz koridoru üzerinden Gazze’ye gönderilecek yardımın Kıbrıs’taki bir gemiye yüklendiğini ve bunun savaşın harabeye çevirdiği bölgeye gönderilecek ilk sevkiyat olacağını duyurdu.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı AFP’nin haberine göre, İspanyol bandıralı Open Arms gemisi, üç hafta önce Avrupa Birliği’nin (AB) Gazze Şeridi’ne en yakın üyesi olan Güney Kıbrıs’ın Larnaka Limanı’na yanaştı.

Sivil toplum kuruluşu Cuma günü, “World Central Kitchen ekipleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyine giden bir tekneye insani yardım yüklemek üzere Kıbrıs’ta bulunuyor” açıklamasında bulundu.

Açıklamada “Bölgedeki çabalarımızı yoğunlaştırmamıza olanak sağlayacak deniz yardım koridorunu açmak için ortağımız sivil toplum kuruluşu Open Arms ile haftalardır hazırlanıyoruz” ifadesi yer aldı.

Open Arms, X platformundaki hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Gemimiz Filistinli siviller için tonlarca yiyecek, su ve hayati malzeme yüklü olarak yola çıkmaya hazırlanıyor.”

Sivil toplum kuruluşu, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından beş ay sonra, insani koşulların felaket olduğu Gazze Şeridi’ne insani yardım yüklü bir gemiyi götürmeyi planlıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cuma günü Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyarette, Gazze Şeridi’ne insani koridorun açılışının 10 Mart pazar günü yapılabileceğini söyledi.

Söz konusu insani yardım koridoru, silahlı bir çatışmanın tarafları arasında varılan anlaşmalar uyarınca belirli bir coğrafi alanda prensipte güvenli bir geçişi ifade ediyor.

İlk insani yardımın Gazze Şeridi’nde nereye gönderileceğine ilişkin herhangi bir ayrıntıysa belirtilmedi. (Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.