enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yanlış yatırma şekli ve yatak düzeni bebek ölümlerine yol açıyor

Yanlış yatırma şekli ve yatak düzeni bebek ölümlerine yol açıyor
20.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bir yaş altı binlerce bebek hiçbir rahatsızlığı yokken sadece yanlış yatırma şekli ve yatak düzeni yüzünden hayatını kaybediyor. Uyku sırasında boğulma nedeniyle meydana gelen ölüm vakalarının önüne basit tedbirlerle geçmek mümkün.

Peluş oyuncaklar, hava geçirmeyen nevresimler, battaniyeler.. Bunların hepsi 1 yaş altı bebekler için büyük risk taşıyor.

Araştırmaya göre bebek ölümleri en çok yanlış yatırma şekli ve yatak düzeninden kaynaklanıyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca, konuyla ilgili olarak  “Ani ve beklenmedik bir şekilde ölüm olayı gerçekleşiyor. Buna halk dilinde beşik ölümü de deniyor” diyor.

Prof. Dr. Vefik Arıca, “En sık yeni doğan döneminde 2 ve 4’üncü aylarda ani bebek ölümü sendromuyla karşılaşıyoruz” diye konuşuyor.

Her yıl Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 500 bin doğum gerçekleşiyor. Ancak 3 bin ile 6 bin arasında bebek ani gelişen olaylara bağlı olarak ölüyor.

“İlk bir yaş boyunca yüz üstü uyunmayacak”

Prof. Dr. Vefik Arıca, basit tedbirlerle bebek ölümlerinin önüne geçilebileceğini söylüyor. Bu tedbirleri şöyle açıklıyor:

“Bunlardan ilki, bebek ilk bir yaş boyunca yüz üstü uyumayacak. Sırt üstü uyuyacak. İkinci durumda bebeğin üzerine battaniye veya kalın şeyler örtülmeyecek bir yıl boyunca. Üçüncü olarak da yatağı düz ve sert bir zemin olacak. Üzerinde herhangi bir örtü olmayacak. Peluş, yumuşak ayıcık ya da başka oyuncaklar olmamalı.”

Annenin her an duyarlı olması da çok önemli. Uyku sırasında emzik kullanımı da ani bebek ölümlerini büyük oranda önlüyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.