enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
22:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
21:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yalçın Karatepe: “Adaleti Tesis Edemeyen, Ekonomiyi Düzeltemez”

Yalçın Karatepe: “Adaleti Tesis Edemeyen, Ekonomiyi Düzeltemez”
30.09.2024
A+
A-

CHP Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘enflasyon düşüyor’ açıklamalarına yanıt verdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Karatepe, Bakan Tunç’un, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın katilinin kabarık suç dosyasına rağmen serbest gezdiği bir ortamda cinayet işlerken, hukuksal sorunlar yerine ekonomi üzerine konuşmasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakan’ın, ülkenin dört bir yanında adaletin beklenmesine rağmen, çıkıp enflasyonu meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez. Narin kızımızın katilleri neredeyse 40 gündür belirlenememiş, Adalet Bakanı’nın asli görevi olan hukuksal sorunları göz ardı edip, ekonomi üzerine ahkâm kesmesi trajikomiktir.

Sayın Bakan’a hatırlatmak isterim ki, hukuksal güvence ve yargı bağımsızlığı olmadan ekonomik istikrar mümkün değildir. Bu ülkede anayasa ve hukuka uyulmuyorsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyorsa, yatırımcılar ve piyasa güven duyamaz. Hukukun üstünlüğü sadece yargısal bir mesele değildir; ekonomik istikrarın da temel taşıdır. Hukuksal güvencenin olmadığı bir ülkede, ekonomik sorunların ana sebebi güvensizliktir.

Adalet Bakanı’nın birincil görevi, halkın adalet arayışına çözüm bulmak ve yargı sistemini güçlendirmektir. Ancak Sayın Bakan, bu sorumluluğu göz ardı ederek ekonomi üzerine konuşuyor. Sayın Tunç’a tavsiyem, işinize odaklanın. Eğer bu ülkenin ekonomisinin düzelmesini istiyorsanız, önce yargı bağımsızlığını sağlayın, hukukun üstünlüğünü temin edin. Yatırımcı ancak böyle bir ortamda güven duyar ve ekonomi iyileşir.

Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletsizliğin her alanda hüküm sürdüğü bir dönemde, ekonomi üzerine konuşmak, kimsenin sorumluluklarını unutturmaz. Adaleti tesis edemeyen bir yönetim, ekonomiyi de düzeltemez. Bu nedenle Sayın Bakan’ı, asli görevi olan adaleti sağlamaya ve hukukun üstünlüğünü korumaya davet ediyorum. Ülkede güven ortamı ve ekonomik istikrarın sağlanması, ancak ve ancak bağımsız bir yargı sistemiyle mümkün olur. Eğer bunları yapamayacaksanız, lütfen ekonomi konusunda yorum yapmaktan kaçının.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.