enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Yahudi düşmanlığı yapan Alman vatandaşı olamasın” teklifi

“Yahudi düşmanlığı yapan Alman vatandaşı olamasın” teklifi
08.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da antisemitik (Yahudi düşmanı) eylemlerde bulunan yabancılara Alman vatandaşlığı verilmemesi teklif edildi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP, DW / EC, AI)’ye dayandırdığı habere göre, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekili Mathias Middelberg, Alman vatandaşlığına geçişi düzenleyen yasada değişiklik teklifinde bulundu.

Neue Osnabrücker Zeitung’a bir açıklama yapan Middelberg, Alman vatandaşı olma kriterleri arasında antisemitik (Yahudi düşmanı) eylemlerde bulunmama şartının da bulunmasını istedi.

“Vatandaşlık yasasında antisemitik güdülü eylemlerde bulunmuş kişilerin vatandaş olmasının mümkün olmadığı açık seçik bir biçimde düzenlenmeli” diyen Middelberg “Kamuoyu önünde Yahudilere karşı kışkırtmada bulunan, İsrail devletinin varlığını sorgulayan ya da İsrail bayrağı yakan kişiler Alman vatandaşı olamamalı” diye konuştu.

Ekim 2009’dan bu yana Federal Meclis milletvekili olan Middelberg, aynı zamanda Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü.

Middelberg “Eğer yabancı kişi antisemitik bir eylemde bulunmuşsa vatandaşlıktan hariç tutulur” ibaresinin vatandaşlık yasasına eklenmesini istedi.

Ayrıca vatandaş olmak isteyen yabancıların kabul etmek zorunda olduğu “sadakat beyanına” da antisemitik güdülü eylemlerin, Almanya Anayasası’nın insan onurunu güvenceye alan maddeleriyle bağdaşmadığı yönünde bir ibare konmasını savundu.

Middelberg konuyla ilgili teklifini koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin de gündemine sunacağını ifade etti.

Mathias Middelberg

Mathias Middelberg

Ne olmuştu?

Geçen ay Doğu Kudüs’te İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik sonrasında Hamas Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik roket saldırıları başlatmış İsrail de buna hava bombardımanıyla yanıt vermişti.

11 gün süren çatışmalarda Gazze’de en az 63’ü çocuk 232 kişi hayatını kaybederken bin 500’den fazla insan yaralandı. İsrail’de ise aralarında 5 yaşında bir çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’da İsrail’i protesto gösterilerinde Yahudi düşmanı sloganlar atılması ve dövizler taşınması kamuoyunda gündem olmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hamas’ın İsrail’i hedef alan roket saldırılarını terör saldırısı olarak tanımlayarak “Alman hükümeti, İsrail’in bu saldırılar karşısındaki meşru müdafaa hakkını desteklemektedir” açıklamasını yapmıştı. Sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada Merkel, Almanya’da antisemitik gösterilere de müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etmişti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.