enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
17:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti
10.05.2024
A+
A-

* ABD’nin Louisiana eyaletindeki Xavier Üniversitesi, ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield’in yarın (Cumartesi) yapması planlanan konuşmasını iptal etti.

* Associated Press’in (AP) haberine göre, Büyükelçi’nin yarın yapacağı konuşma bazı öğrenciler arasında öfkeye yol açtı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Üniversite Rektörü Reynold Verrett,  çarşamba günü öğretim üyeleri, personel ve öğrencilere gönderdiği bir e-posta ile kararı duyurdu: “Herkes mezunları ve başarılarını uygun şekilde onurlandıran bir mezuniyet töreni yapmayı hedefliyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, mezuniyet törenlerinin keyfini herhangi bir rahatsızlık olmadan çıkarabilmek istiyor. Bu nedenle planladığımız gibi açılış konuşmacısı ile ilerlemeyeceğiz.”

Öğrenciler, Greenfield’ın ABD’nin Gazze’deki savaşla ilgili önceki tutumları nedeniyle konuşmaya davet edilmesine karşı çıktılar.

ABD, mart ayında BM Güvenlik Konseyi’ne “Gazze’de acil ve sürekli ateşkes” çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunmadan önce, diğer ülkeler tarafından sunulan üç ateşkes karar tasarısını veto etti.

Greenfield, veto kullanımının gerekçesine ilişkin açıklamasında, ABD’nin “İsrail’in meşru müdafaa hakkından bahsetmeyen” ateşkes kararlarını destekleyemeyeceğini söyledi.

Bir başka açıklamasında ise Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı sırasında aldığı rehineleri serbest bırakmadığı sürece, ABD’nin ateşkesi destekleyemeyeceğini ifade etti.

Verret, iptal kararını “talihsiz bir sonuç” olarak nitelendirdi ve kararın büyükelçiyle birlikte alındığını söyledi.

Greenfield ise kararla ilgili yorum yapmadı. 19 Mayıs’ta mezuniyet konuşması yapması planlanan Vermont Üniversitesi’nde de benzer bir tepkiyle karşılaştı. Filistin yanlısı öğrenci göstericiler, ateşkes kararlarının veto edilmesini gerekçe göstererek üniversiteye konuşmasını iptal etme çağrısında bulundu. Üniversite cuma günü konuşmanın yapılmayacağını duyurdu.

Yöneticilere bir mektup yazarak derslere başlama tercihlerini yeniden gözden geçirmelerini isteyen Xavier Öğrenci Yönetim Birliği Başkanı Chase Patterson, Verrett’in muhalifleri dinleme kararını övdü.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.