enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:56 Beni Hatırlayınız!…
11:42 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:59 Yeni haftada hava nasıl olacak?
02:56 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:26 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
01:42 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
00:38 Orman Genel Müdürü Karacabey, “Yeşil Vatan Seferberliği bir yıl sürecek”
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 5. Medya Çalıştayı’ndan notlar:
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye yardım insanlık meselesidir
00:13 Devlet Bahçeli’den ’10 Kasım’ mesajı
00:06 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
11:35 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti

Xavier Üniversitesi öğrencilerin protestosu üzerine ABD’nin BM Büyükelçisinin konuşmasını iptal etti
10.05.2024
A+
A-

* ABD’nin Louisiana eyaletindeki Xavier Üniversitesi, ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield’in yarın (Cumartesi) yapması planlanan konuşmasını iptal etti.

* Associated Press’in (AP) haberine göre, Büyükelçi’nin yarın yapacağı konuşma bazı öğrenciler arasında öfkeye yol açtı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Üniversite Rektörü Reynold Verrett,  çarşamba günü öğretim üyeleri, personel ve öğrencilere gönderdiği bir e-posta ile kararı duyurdu: “Herkes mezunları ve başarılarını uygun şekilde onurlandıran bir mezuniyet töreni yapmayı hedefliyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, mezuniyet törenlerinin keyfini herhangi bir rahatsızlık olmadan çıkarabilmek istiyor. Bu nedenle planladığımız gibi açılış konuşmacısı ile ilerlemeyeceğiz.”

Öğrenciler, Greenfield’ın ABD’nin Gazze’deki savaşla ilgili önceki tutumları nedeniyle konuşmaya davet edilmesine karşı çıktılar.

ABD, mart ayında BM Güvenlik Konseyi’ne “Gazze’de acil ve sürekli ateşkes” çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunmadan önce, diğer ülkeler tarafından sunulan üç ateşkes karar tasarısını veto etti.

Greenfield, veto kullanımının gerekçesine ilişkin açıklamasında, ABD’nin “İsrail’in meşru müdafaa hakkından bahsetmeyen” ateşkes kararlarını destekleyemeyeceğini söyledi.

Bir başka açıklamasında ise Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı sırasında aldığı rehineleri serbest bırakmadığı sürece, ABD’nin ateşkesi destekleyemeyeceğini ifade etti.

Verret, iptal kararını “talihsiz bir sonuç” olarak nitelendirdi ve kararın büyükelçiyle birlikte alındığını söyledi.

Greenfield ise kararla ilgili yorum yapmadı. 19 Mayıs’ta mezuniyet konuşması yapması planlanan Vermont Üniversitesi’nde de benzer bir tepkiyle karşılaştı. Filistin yanlısı öğrenci göstericiler, ateşkes kararlarının veto edilmesini gerekçe göstererek üniversiteye konuşmasını iptal etme çağrısında bulundu. Üniversite cuma günü konuşmanın yapılmayacağını duyurdu.

Yöneticilere bir mektup yazarak derslere başlama tercihlerini yeniden gözden geçirmelerini isteyen Xavier Öğrenci Yönetim Birliği Başkanı Chase Patterson, Verrett’in muhalifleri dinleme kararını övdü.

(Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.