enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Witkoff: Trump, İran’ın güvenini kazanmaya ve silahlı çatışmayı önlemeye çalışıyor

Witkoff: Trump, İran’ın güvenini kazanmaya ve silahlı çatışmayı önlemeye çalışıyor
22.03.2025
A+
A-

* ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu temsilcisi Steve Witkoff, dün yayınlanan bir röportajında, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la güven tesis ederek bu ülkeyle silahlı bir çatışmadan kaçınmaya çalıştığını söyledi.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Witkoff, “X” platformunda sunucu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, Trump’ın Tahran’a verdiği son mesajın tehditkâr olmadığını ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre ezeli rakipler ABD ve İran arasındaki ilişkiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanının yeniden başlaması ve Tahran destekli Husilerin Kızıldeniz’de seyrüseferi tehdit eder hale gelmesinin ardından giderek gerginleşti.

Trump 7 Mart’ta İran lideri Ali Hamaney’e bir mektup göndererek İran’ın nükleer programı konusunda müzakerelere yeniden başlama çağrısında bulunduğunu ve olası bir askerî harekât konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı.

Ancak Hamaney Nevruz vesilesiyle televizyonda yaptığı konuşmada, Amerikalıların İran’ı tehdit ederek “asla bir sonuca ulaşamayacaklarını” söyleyerek yanıt verdi.

Trump’ın Tahran’a ulaşma çabalarını savunan Witkoff, Carlson’a ABD Başkanı’nın askeri üstünlüğe sahip olduğunu ve İranlıların diplomatik bir çözüm arayışında olmasının doğal olduğunu söyledi.

Witkoff ama “Onların yerine, bunu o yapıyor” dedi.

ABD elçisi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mesaj kabaca şöyle diyor: ‘Ben bir barış başkanıyım. İstediğim şey bu. Bunu askeri olarak yapmak zorunda değiliz. Konuşmak zorundayız.”

Ortadoğu elçisi sözlerini şöyle devam etti: “Bir doğrulama programı oluşturmalıyız ki kimse nükleer malzemenizin silah haline getirilmesinden endişe etmesin (…) çünkü alternatifi çok iyi değil.”

Witkoff, ABD’nin İran ile görüşmelerinin “arka kanallar, birden fazla ülke ve kanal aracılığıyla” devam ettiğini belirtti.

Trump “İran’la her şeyi halletme fırsatına açık, böylece dünyaya yeniden katılabilir ve yeniden büyük bir ulus olabilir (…) Onlarla güven inşa etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.