enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Washington’da Sıkı Güvenlik “Yeni Normal” Olacak

Washington’da Sıkı Güvenlik “Yeni Normal” Olacak
16.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın yemin töreni için çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Washington’un Belediye Başkanı Muriel Bowser, başkentte bu tip önlemlerin, 20 Ocak’tan sonra da yürürlükte kalacağını açıkladı.

Washington’daki son durumla ilgili Cuma günü basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Bowser’a, geniş kapsamlı güvenlik önlemlerinin yemin töreni sonrasında da sürüp-sürmeyeceği soruldu.

Soruya “Yeni normale döneceğiz” yanıtını veren Washington Belediye Başkanı, “Sanırım bütün ülke istihbarat ve güvenlik aygıtımız, ulusumuza yönelik son derece gerçek tehditle her düzeyde nasıl baş edeceğini düşünmek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

Biden güvenlik sebebiyle yemin töreni provasını erteledi

ABD basınında yer alan haberlere göre, Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın Pazar günü için planlanan yemin töreni provası güvenlik sebebiyle ertelendi. Haber ilk olarak Perşembe günü Politico dergisinin internet sitesinde yer aldı.

Alınan kararla ilgili bilgi sahibi olan iki kaynağa göre, yemin töreni provasının Pazartesi günü yapılması planlanıyor.

Joe Biden’ın Delaware eyaletine bağlı Wilmington kentinden trenle başkent Washington’a gidip gelmesinden de güvenlik sebebiyle vazgeçilmişti.

Yemin töreni komisyonu ise haberlerle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Christopher Wray daha önce yaptığı açıklamada yemin töreninin güvenliğini tehdit edebilecek kişilere yönelik inceleme başlattıklarını belirtmişti.

ABD’de yemin törenini izlemek için normal koşullar altında yüz binlerce ziyaretçi başkent Washington’a akın ediyor. Ancak Joe Biden’ın yemin töreninin kapsamı Corona virüsü salgını sebebiyle daraltıldı.

ABD Kongresi’nin Başkan Trump destekçilerince işgalinin ardından başkentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yemin töreni öncesinde Ulusal Park Hizmeti’nden yapılan açıklamaya göre, Kongre binası ile Washington Anıtı arasında bulunan ve National Mall olarak bilinen alan, Lincoln Anıtı, Jefferson Anıtı ve Washington Anıtı gibi sembolik yerler, bugünden itibaren ziyarete kapalı olacak.

Joe Biden, Adalet Bakanlığı yardımcılığına aday gösterdiği ve eski başkan Barack Obama döneminde de terörle mücadele danışmanlığı yapan Lisa Monaco’ya, 20 Ocak’taki yemin töreni sürecinde geçici olarak iç güvenlik danışmanlığı görevini verdi.

“Başkentte 25 bin Ulusal Muhafız’a ihtiyaç olacak”

Yetkililer Washington’da ve başka eyaletlerin başkentlerinde yemin töreni gününde başka silahlı protestoların olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Savunma Bakanlığı yetkilileri Washington’a daha fazla sayıda Ulusal Muhafız gönderme imkanlarının olup-olmadığını öğrenmek için eyalet valilerini arıyor.

Associated Press haber ajansına bilgi veren bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, güvenlik güçlerinin ve diğer yetkililerin başkentte 25 bin Ulusal Muhafız’a ihtiyaç olacağına kanaat getirdiğini belirtti; bu sayının daha da artabileceği kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.