enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?
15.04.2024
A+
A-

Volkswagen elektrikli araçlarının Avrupa’daki satışları, tüketicilerin benzine dönmesiyle yılın ilk üç ayında neredeyse dörtte bir oranında düştü.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Radio 4 series for Angela Barnes : News 2015 : Chortle : The UK Comedy Guide

Gazeteci* Angela BARNES, EuroNews

Şirket 10 Nisan’da yaptığı son mali güncellemede tamamen elektrikli araç satışlarının Avrupa’da yüzde 24 oranında azaldığını, Çin’de ise bir önceki yıla göre yüzde 91 oranında arttığını açıkladı.

Çin’in yanı sıra Güney ve Kuzey Amerika’dan gelen “olumlu veriler” aynı çeyrekte VW’nin araç teslimatlarının yüzde 3 artarak 2,1 milyon araca ulaşmasını sağladı.

Fakat bu olumlu verilere ve Çin’deki elektrikli araç satışlarındaki dev artışa rağmen Avrupa satışlarındaki gerileme tam olarak engellenemedi.

Bununla birlikte geçen yıla oranla Avrupa’da elektrikli araç siparişlerinin iki kattan fazla (yüzde 154) arttığını vurgulayan şirket, sipariş sayısının 160 bine ulaştığını açıkladı.

Volkswagen’in Satıştan Sorumlu İcra Kurulu üyesi Hildegard Wortmann, Alman otomobil devinin ilk çeyrekte “sağlam bir teslimat performansı” elde ettiğini işaret ederken geniş “ürün yelpazesinin“, elektrikli araçlarda olduğu gibi belirli segmentlerdeki talep dalgalanmalarını telafi etmekte kendilerine “gerekli esnekliği” sağladığını ifade etti.

“Avrupa’da tamamen elektrikli modellerimiz için aldığımız yüksek siparişler, bu segmentte hem kendi bölgemizde hem de tüm dünyada yıl boyunca büyüyeceğimizden emin olmamızı sağlıyor” diyen Wortmann, “Bu yıl yapacağımız 30’dan fazla model lansmanı önümüzdeki aylarda rüzgarı arkamıza almamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Şubat ayında Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasayı oylayarak onayladı.

Avrupa Birliği’nde iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik daha büyük bir çabanın parçası olan yeni yasanın, bloğun elektrikli araçlara geçişini hızlandırması bekleniyor.

Buna rağmen, Dünya Ekonomik Forumu’nun yakın tarihli bir raporu, sektörün hala yüksek maliyet ve şarj altyapısı eksikliği gibi zorlukları aşamamasının Avrupa’daki elektrikli araç satışlarının ilk çeyrekte azalmasına neden olduğunu bildirdi.

Danışmanlık, denetim, vergi ve kurumsal finansman hizmetleri veren Ernst & Young şirketinin yakın tarihli bir raporunda yasal düzenlemelerin, sübvansiyonların ve teşviklerin elektrikli araçların benimsenmesi açısından olumlu etkilerine işaret etti.

Ancak sübvansiyonlarla bile maliyet, hala yüksek olmasından dolayı araçların kitlesel olarak benimsenmesini engelliyor.

Zira elektrikli araçlar fosil yakıt kullanan araçlara göre dörtte bir oranında daha pahalı.

Ernst & Young, araçlarını evde şarj edemeyen veya uzun yolculuklarda yüksek şarj ücretleri nedeniyle benimsemenin duracabileceğini öngörüyor.

Bunun engellenmesi içinse  Ernst & Young bürokrasinin ortadan kaldırılması, yerel makamlardan daha hızlı onay alınması ve kamu hizmeti şebekeleri kablo bağlantılarının sağlanması gerektiğini belirtiyor. (Ekonomi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.