enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vispera, Vispera Corp. ile ABD’deki faaliyetlerine başladı

Vispera, Vispera Corp. ile ABD’deki faaliyetlerine başladı
24.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yapay görme ve makine öğrenmesi alanında geliştirdiği teknolojileri 25 ülkeye ihraç eden Türk şirket Vispera, faaliyet gösterdiği ülkelere ABD’yi de ekledi. Şirketin Chicago’da kurduğu Vispera Corp., sabit kamera çözümü olan Shelfsight’a ağırlık verecek.
 
(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, geliştirdiği teknolojileri 25 ülkede hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan Vispera, uzmanlığını ABD’deki şirketlere de sunmaya başladı.

Sabit kamera çözümünün öne çıktığı Vispera Corp. ile şirket Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk unicorn’u olma hedefinde önemli bir adım atıyor.

Shelfsight isimli bu sabit kameralar sayesinde hızlı tüketim ve perakende sektörü şirketleri satış noktalarında devamlı takip yapabiliyor. Ayrıca Vispera’nın geliştirdiği programlar aracılığıyla anlık aksiyonlar üretilebiliyor veya dashboard’lar üzerinden de kapsamlı analizler yapılabiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vispera Eş-CEO’su Aytül Erçil, “Kurulduğumuz ilk günden itibaren Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk unicorn’u olmak için çalışıyoruz. 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız bu hedef doğrultusunda İsrail, Almanya, Hindistan, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kazakistan gibi faaliyet gösterdiğimiz ülkelere ABD’yi de ekledik ve bulunduğumuz ülke sayısını 25’e çıkardık. Bir ürünün olması gereken rafta bulunmaması, tüm dünyada toplamda 2 trilyon dolarlık bir kayıp yaratıyor. Ek olarak müşterilerin dörtte biri aradıkları ürün yoksa başka bir markayı tercih ediyor ve üçte biri de başka bir mağazaya gidiyor. Dolayısıyla ABD’de Vispera Corp. ile ağırlık vereceğimiz sabit kamera çözümümüz Shelfsight, bu kaybın önlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu yüzden sabit kameralı sistemlerimizi tüm dünyada daha da bilinir hale getireceğimiz Vispera Corp. sayesinde yıllık ciromuzun önemli bir kısmını sadece ABD’den sağlayacağız” dedi.

Vispera Eş-CEO’su Ceyhun Burak Akgül de “2020’den bu yana organizasyonel büyümeye ve yeniden yapılanmaya imza atıyoruz. Geliştirdiğimiz yapay zeka ürünleri de tüm dünyada ilgiyle karşılanıyor. Vispera Corp. ile ABD’de de faaliyet göstermeye başlayarak farklı bir pazara adım atıyoruz. Vispera’nın küresel bir teknoloji şirketi olma hedefine bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz” dedi.

Vispera hakkında:
Vispera, perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulmuş bir teknoloji firması. Kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde Vispera, sektörde hali hazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.
Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından 2014 yılında %100 Türk sermayesi ile kuruldu. Firma, geliştirdiği Vispera Görüntü Tanıma Servisi sayesinde mağazada çekilen raf fotoğraflarından hareketle, raftaki ürünleri pozisyonları ve adetleriyle birlikte tanıyor. Bu sayede raftaki ürün bulunurluğu, önyüz sayısı, rakiplere göre raf payı ve planogram uyumunu kontrol ederek SKU düzeyinde detaylı ve aksiyona dönüştürülebilir raporlar üretiyor. Söz konusu hizmet; insan gözünün ayırt edebildiği her ürünü, %96’nın üzerinde kesinlik ile tanıyor. Vispera, manuel uygulamaların 1 aya ulaşabilen raporlama sürelerine karşın çok daha hızlı, dolayısıyla uygulanabilir ve çok daha ekonomik çözümler sunuyor.

HABER : Ulaş DAĞLIOĞLU & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.