enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanını, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz”

Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatanını, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz”
11.06.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğünce düzenlenen “4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği”ne katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarla bir araya geldi.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş sınıflarının açılmasından bu yana 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu süre içerisinde 1 milyon civarında mezun verdiklerini söyledi.

Bu yıl 210 bin öğrencinin eğitim aldığı 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki eğitimi çok önemsediklerini kaydeden Başkan Erbaş, “4-6 yaş Kur’an kurslarında Rabbini, Peygamberini öğrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygı göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, değerlerimizi onlara öğretelim düşüncesiyle sizler çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel bir şekilde riayet ederek çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ettik.”  şeklinde konuştu.

“Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle”

Müftülüklerin 4-6 yaş Kur’an kurslarının niteliklerini artırmak için büyük bir gayretin içinde olduklarını belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Onların heyecanlarını gördüğüm zaman ben daha çok heyecanlanıyorum. Bu iş, heyecan işidir, bu iş, sevgi işidir. Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru başarıyorlar. Evimizde birkaç çocuğumuz olsa onların terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur’an kursu öğreticilerimiz büyük fedakarlıklar göstererek yirmiye yakın çocuğun eğitimi ile meşgul oluyorlar. Sizler gönül rahatlığı ile çocuklarınızı götürüp Kur’an kurslarımızda onlara annelik şefkatiyle yaklaşan hoca hanımlara emanet ediyorsunuz. Onlar da annelik şefkatiyle çocuklarınıza sahip çıkıyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi öğreterek, Kur’an-ı Kerim’i tanıtarak, değerlerimizi öğreterek geleceğe hazırlıyorlar. Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle. Vatanını seven, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

Annelere, babalara teşekkür ediyorum. Sizler gayret etmeseydiniz biz sınıfları dolduramazdık. Türkiye genelinde bir milyon civarında mezun veremezdik. Allah hepinizden razı olsun. Bütün müftülerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Bugünümüzün hayırlı olmasını, milletimiz, devletimiz ve vatanımız için hayırlara vesile olmasını, inşallah geleceğimizin daha güzel olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Programa, Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ile öğrencilerin aileleri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.