enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gaziler

Vatan için canlarını ortaya koyan kahraman gaziler
21.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara koştular… Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gazi olduktan sonra ülkeye hizmet etmeye devam eden kahramanlar haberimizde.

Milli takımlarda Türkiye’yi temsil ediyor, akademik çalışmalar yapıyor, seminer ve kitaplarla tecrübelerini aktarıyorlar. Vatan için yaptıkları fedakarlıkla yetinmiyor, durmadan üretmeye devam ediyorlar. Onlar, ülkemizin gurur kaynağı gaziler.

Terörle mücadele gazisi Murat Oğuz da onlardan biri. 2007’de Tunceli’de operasyon sırasında tuzaklanmış mayına bastı, sağ bacağını kaybetti. Tedavi sürecinde havalı silahlara merak saldı. Bu merakını, profesyonel eğitim ile pekiştirdi. Çabası, onlarca madalyayı da beraberinde getirdi. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nın yolunu açtı.

“Yaralandıktan sonra tedavi süreçleri devam ederken atıcılık sporu ile tanıştım, 2013 yılından sonra da milli takımdayım. En son yapılan dünya şampiyonasında mix yarışmasında da madalya alarak dünya 3’üncüsü oldum. Hedefimiz 2020 Paralimpik Oyunları.”

Tecrübelerini aktarmak için çalışıyor

Kıbrıs gazisi emekli Albay Mithat Işık… 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı. Kıbrıs Türkünü korumak için, silah arkadaşları ile beraber canını ortaya koydu. Çatışmaların en şiddetli olduğu yerlerde ön saflardaydı.

Irak’ın kuzeyi başta olmak üzere birçok operasyona da katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerine çeşitli kademelerde uzun yıllar hizmet etti.

Mithat Işık, ilerleyen yaşına rağmen tecrübelerini aktarmak için dur durak bilmeden çalışıyor. Düşünce enstitülerinde, seminerlerde konuşmalar yapıyor, yazılar yazıyor. Kıbrıs için barış mesajları vermeye de devam ediyor, tabii bir uyarı ile.

“Biz her zaman barışı tercih ettik ama bizi savaşa mecbur ettiklerinde de dünyanın en savaşan milletiyiz, en savaşkan ordusuna sahibiz.”

64 makalesi ve bir kitabı yayımlandı

Terörle mücadele gazisi Muhammet Kemaloğlu, 2009’da Tunceli’deki bir operasyonda vücudunun farklı bölgelerinden yaralandı. Tedavi sürecinin ardından TRT’de Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapmaya başladı. Salgın ile mücadelede ön saflarda yer aldı.

Gazi Kemaloğlu bir yandan da akademik kariyerin kapısını araladı. Okudu, araştırdı, üretti… Yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktoraya başladı. 64  makalesi ve bir kitabı yayımlandı.

TRT’deki işini yeni bir hayatın başlangıcı olarak niteliyor

Hasan Çayırlı ise 15 Temmuz gazisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara indi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde başından yaralandı.

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, kendisine yeni bir geleceğin kapısını açtı. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında göreve başladı. İşi ile tekrar hayata tutundu, eğitim hayallerini gerçekleştirmeye başladı. Gazi Çayırlı, TRT’deki işini yeni bir hayatın başlangıcı olarak niteliyor.

TRT Haber: Fatih Oruk

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.