enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Varşova, kentte yeni bombardıman sığınakları yapacak

Varşova, kentte yeni bombardıman sığınakları yapacak
14.03.2024
A+
A-

Belediye Başkanı: Başkentte barınak görevi görebilecek yaklaşık 7 milyon metrekarelik alan arasında yer altı otoparkları ve metro istasyonları bulunuyor.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

Polonya’nın başkenti Varşova’nın Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, komşu ülke Ukrayna’daki savaş üçüncü yılına girerken, önümüzdeki iki ila üç yıl içinde bombardıman sığınakları ve diğer güvenlik önlemleri için 117 milyon zloti (30 milyon dolar) harcayacağını bildirdi.

Rafal Trzaskowski, Polonya Yüksek Denetleme Kurumu’nun başkente daha fazla bombardıman sığınaklarının sağlanmasına ilişkin raporunun yayınlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Kendi inisiyatifimizle barınma yerlerinin bir envanterini çıkardık.” dedi.

Trzaskowski, önümüzdeki iki veya üç yıl içinde güvenliği artırmak için 117 milyon Zloti gerektiğini belirterek, bu hedef için başkentin daha fazla para ayırmaya hazır olduğunu ifade etti.

Nüfusun yüzde 4’ünden azı bombardıman halinde barınabileceği bir sığınağa sahip

Hastanelerin tehditlere karşı hazırlıklı olacağını ve halkın acil durumlarda nasıl davranılacağı konusunda eğitileceğini kaydeden Trzaskowski, Varşova’da barınak görevi görebilecek yaklaşık 7 milyon metrekarelik alan arasında yer altı otoparkları ve metro istasyonlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Devlet Denetleme Kurulu raporuna göre, başkentteki nüfusun yüzde 4’ünden azı bombardıman halinde güvenerek barınabileceği bir sığınağa sahip.

Rapor ayrıca, ekipman ve teknik özellikler de dahil olmak üzere barınaklarla ilgili temel düzenlemelerde eksiklikler bulunduğunu ortaya koydu.

NATO üyesi Polonya’da hükümet vatandaşlara, olası bir Rus saldırısına karşı ittifakın kendilerini koruyacağı güvence vermesi rağmen sınıra yakın bölgelerde işgal endişesi duyan halk, kendi çapında hazırlıklarını sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.