enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Van’a yapılan yatırımların değeri 552 milyar lirayı geçti”

“Van’a yapılan yatırımların değeri 552 milyar lirayı geçti”
25.01.2025
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyi Erdoğan, partisinin Van 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, Van’a yapılan yatırımların güncel değerinin 552 milyar lirayı geçtiğine dikkati çekti. 

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Erdoğan Van'da Konuştu! 2028'de Yüzde 50'nin Üzerinde Oyla Kazanacağız! -  Gazete Birlik

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Adalette 3,5 milyar lira, eğitimde 67 milyar lira, gençlik ve sporda 5 milyar lira, sosyal yardımlarda 141 milyar lira, sağlıkta 15 milyar lira, çevre ve şehircilikte 123 milyar lira, ayrıca 7 milyar lira tutarındaki yatırımlarımız devam ediyor. Ulaştırmada 76 milyar lira, tarım ve ormanda 51 milyar lira, sanayi ve teknolojide 6 milyar lira yatırım, 12 milyar lira destek olmak üzere toplam 18 milyar lira. Enerjide 44 milyar lira, kültür ve turizmde 2 milyar lira, çalışma ve sosyal güvenlikte teşviklerle birlikte 7 milyar liralık eser, proje ve hizmeti şehrimize kazandırdık. 16 gençlik merkezi, bir stadyum ve 18 spor salonu olmak üzere toplam 84 spor tesisi inşa ettik.”

Erdoğan, engellilere yönelik sosyal hizmet kampüsünün yapımına devam edildiğini belirterek, “Sağlıkta toplam 1683 yataklı 11 hastane ve ek binaları dahil 116 sağlık tesisini sizlerin hizmetine sunduk. 50 yataklı Gevaş ve 25 yataklı Bahçesaray devlet hastanelerinin inşaatlarını aralık ayında tamamladık. 800 yataklı Van Şehir Hastanesinin yapım ihalesini de önümüzdeki günlerde gerçekleştirmiş olacağız.” bilgisini paylaştı.

“Van’da 10 millet bahçesi projemiz bulunuyor”

Van’da 10 millet bahçesi projesinden 7’sinin tamamlandığını vurgulayan Erdoğan, “Çaldıran ve Bahçesaray millet bahçelerimizin de projelendirme çalışmaları devam ediyor. Van-Hakkari güzergahında Güzelsu ile Başkale arasında hizmet verecek 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tünelimizin Van-Hakkari yönündeki sağ tüpünü bitirerek hizmete açtık. Güzeldere Tüneli’nin tamamlanmasıyla 32 virajlar olarak bilinen ve kış aylarında ulaşımın güçlükle sağlandığı yol kesimini bypass ederek, yüksek bir standarda kavuşturduk. Böylece bu kesimdeki ulaşım süresini 40 dakikadan, 6 dakikaya düşürdük. Tünelimizin sol tüpünde de kaplama beton çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah sol tüpü de 2025 yılı Temmuz ayı içerisinde tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Edremit’te başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanacak 41 kilometre uzunluğundaki Van Çevre Yolu’nun da üç gidiş, üç geliş olarak inşa edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projemizle şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacağız. 2018 yılında Sultan Alparslan ve İdris-i Bitlisi feribotlarını kullanıma alarak, her biri 50 vagon kapasiteli iki yeni feribotla günde 10 bin 500 ton yük taşıyarak, yük taşıma kapasitesini 7 kat artırdık. Eski feribotlarla 5 saat süren Tatvan-Van arasındaki seyir süresini 3,5 saate düşürdük. Tarım ve ormanda 5 baraj, 20 sulama tesisi, 142 taşkın koruma tesisi ve 5 hidroelektrik santral inşa ettik. Van-Erciş Organize Sanayi Bölgesi’nin 25 hektar alan büyüklüğündeki ikinci etabının proje aşamasındayız.”

Erdoğan, Van’da teşviklerle tamamlanan 442 özel sektör projesi için 14 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, “34 bin kişilik istihdam sağladık. Eski Van şehrinin ayağa kaldırılması için Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami ve Hüsrev Paşa Hanı’nın restorasyonlarına devam ediyoruz. Muradiye, Erciş, Çaldıran ve İpekyolu bebek ve çocuk kütüphanelerini hizmete açtık. Allah ömür verirse bundan sonra da Van’a ve Vanlı kardeşlerimize aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.