enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
00:04 ABD’nin Venezüela’ya saldırısını bir de benden okuyunuz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Van kedilerinin sayısı artıyor

Van kedilerinin sayısı artıyor
31.03.2024
A+
A-

* Türkiye’nin ‘milli ırk’ olarak tescillenen Van Kedisi ile ilgili koruma ve ıslah çalışmaları sürüyor.

* Van Kedi Villasında bu yılın ilk yavruları dünyaya geldi. Koruma altındaki kedilere 5 yeni yavru dahil oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bir gözü mavi, bir gözü kehribar. Cana yakınlığı, kabarık kuyruğu vebembeyaz tüyleri Van Kedisi, kendine has özellikleriyle dikkati çekiyor.

Ünü ülke sınırlarını aşan Van kedisinin neslinin korunmasına yönelik çalışmaların yapıldığı Van Kedi Villası’nın bu yıl ki yeni misafirleri geldi.
Özenle bakılan kediler, 2024’ün ilk yavrularını dünyaya getirdi.

Van Kedilerinin birinci parti doğumları başladı. Şimdiye kadar kedi ailesine 5 yeni üye katıldı.

Yüzyıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah KayaYüzyıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi senkronize doğum yaptırıyor. Yani her partide 30 tane anne çiftleştiriyor, yavru alıyor. 2-3 ay sonra ikinci bir parti yine aynı şekilde çiftleştiriliyor. Doğum süreleri bekleniyor. Şu anda bizim iki ay önce çiftleştirdiklerimiz doğurmaya başladı dedi.

Anne kediler, yeni yavrularının başından bir an olsun ayrılmıyor

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Kediler kendi yavrularını başkasının temasına asla müsaade etmez. Bu nedenle her doğan anne veya doğum yapacak anneye mutlaka özel bir alana ihtiyacı var ve o alanı iki buçuk ay kendi yavrularını orada besliyor. Onun için bizde doğum yapacak her anneye biz özel bir alan tahsis ediyoruz.

Van kedileri, kentin turizmine de önemli katkı sağlıyor.

HABER: Bahar Tanrıtanır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.