enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:23 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:54 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:51 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:24 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UYAP ile günlük 900 bin kullanıcıya hizmet

UYAP ile günlük 900 bin kullanıcıya hizmet
12.08.2024
A+
A-

Dijital dönüşüm çalışmalarıyla adalete erişim güçlendiriliyor. Vatandaşlar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Ulusal Yargı Ağı Projesi, UYAP ile yargı sistemine daha hızlı ulaşıyor. Türkiye’nin ilk e-Devlet projelerinden UYAP’ta günlük 900 binin üzerinde kullanıcıya hizmet veriliyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Yılmaz Tunç, “güven veren ve erişilebilir adalet” çerçevesinde yargıda dijital dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Ulusal Yargı Ağı Sistemi’nin (UYAP) dünyaya örnek gösterilecek bir proje haline geldiğini aktaran Tunç, UYAP’ın etkinliğinin, her geçen gün bakanlık mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek, arttığını aktardı.

Vatandaş portalı kullanıcı sayısı 20 milyona ulaştı

Tunç, UYAP ile özellikle yargıda, yapay zekanın uygulanması noktasında çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, 8 portalda hizmet verildiğinin bilgisini paylaştı.

Yapay zekayla desteklenen bu uygulamaların, yargı süreçlerinin kısalmasını ve adalete erişimin kolaylaşmasını sağlandığını belirten Bakan Tunç, şunları kaydetti:

Ülkemizin ilk e-Devlet projelerinden olan, tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz UYAP ile vatandaşlarımızın yargı sistemine daha hızlı ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda UYAP’ın 56 kurum ile 181 farklı alanda entegrasyonunu sağladık. Günlük 900 binin üzerinde kullanıcıya hizmet veriyoruz. Vatandaş portalı kullanıcı sayısı 20 milyona ulaştı. Adalet Bakanlığı olarak dijital dönüşüm çalışmalarına önem vermeye, adalete erişimi güçlendirmeye devam edeceğiz.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Servet Gül de 20 milyona yakın vatandaşın UYAP Vatandaş Portal hizmetlerinden yararlandığını vurgulayarak, “Aynı zamanda bu portalımızın mobil uygulaması da mevcuttur. Yaklaşık 250 bin civarında kullanıcı, mobil olarak bu portalları kullanmaktadır. Yargının hızlanması adına şu anda dünyada popüler olan yapay zeka çalışmalarıyla ilgili Büyük Veri ve Yapay Zeka şubemiz çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.