enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ürdün’den İsrail’e Mescid-i Aksa uyarısı: Ateşle oynanıyor

Ürdün’den İsrail’e Mescid-i Aksa uyarısı: Ateşle oynanıyor
14.03.2024
A+
A-

Ürdün, kendi himayesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya erişimde İsrail’in uyguladığı kısıtlamalara tepki gösterdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ürdün, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya erişime yönelik uyguladığı kısıtlamaların durumu ‘patlamaya‘ ittiğini duyurdu. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, “Mescid-i Aksa’nın kutsallığına saygısızlık etmenin ateşle oynamak anlamına geldiği konusunda uyarıyoruz.” dedi.

Ürdün, kendi himayesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya erişimde İsrail’in uyguladığı kısıtlamalara tepki gösterdi. Ramazan ayında Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği kutsal mekana yönelik kısıtlamaları hatırlatan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail’in uyguladığı kısıtlamaların durumu bir “patlamaya” doğru ittiğini söyledi.

Safedi, işgal altındaki Batı Şeria‘da durumun “oldukça zor” olduğunu belirterek, “İsrail’in, ibadet hakkının kısıtlanması (Mescid-Aksa’ya girenlerin engellenmesi) dahil olmak üzere Müslüman ve Hristiyanların kutsallarını ihlal eden tek taraflı uygulamaları sahadaki gerçeği değiştiriyor ve barışa, hatta iki devletli çözüme bile katkı sağlamıyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.