enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
08:12 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
07:54 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
07:51 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
07:43 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
07:12 Günay Uslu’nun bitmeyen yükselişi: Paye üstüne paye, görev üstüne görev, Şimdi de Hollanda Film Festivali Denetim Kurulu Başkanlığı’na atandı…
07:01 Türk dünyasının sembolü yok oluyor: “Urmu Gölü can verir; İran onun katline ferman verir”
23:16 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
23:07 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
21:37 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
21:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “12 Eylül askeri darbesinin demokrasimize sürülen kara bir leke. Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
19:52 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNICEF: “Ukrayna’da 200 Çocuk Öldü”

UNICEF: “Ukrayna’da 200 Çocuk Öldü”
02.06.2022
A+
A-

NEW YORK – TÜHA HABER /  Birleşmiş Milletler Çocuk Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna’da savaşın başından itibaren her gün en az iki çocuğun öldüğünü, yüzüncü gününe yaklaşan savaşta şimdiye kadar en az 200 çocuğun yaşamını yitirdiğini, yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı.

HABER : Can KAMİLOĞLU

UNICEF, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) verilerine göre, Ukrayna’daki savaşta yaşamını yitiren çocukların çoğunluğunun yerleşim bölgelerindeki silahlı çatışmalarda ve patlamalar nedeniyle öldüğü ya da yaralandığını bildirdi.

Catherine Russell assumes functions as new UNICEF Executive Director

UNICEF Başkanı Catherine Russell

UNICEF Başkanı Catherine Russell, her yıl geleneksel olarak kutlanan 1 Haziran Uluslararası Çocukları Koruma Günü’nü bu yıl, “Ukrayna’da ve Bölgedeki Uluslararası Çocukları Koruma Günü” diye ifade etti.

UNICEF Başkanı Russell, “Bu özel günü bu yıl kutlamak yerine, milyonlarca çocuğun hayatını paramparça eden bir savaşın yüzüncü günü olan 3 Haziran’ın yaklaştığını hatırlatmak istiyoruz. Yüzüncü gününe gelinen savaşta, acil bir ateşkes ve müzakere için barış masası kurulmadan çocuklar acı çekmeye devam edecek. Bu anlamsız savaşın yansımaları dünyanın dört bir yanındaki savunmasız çocukları çok daha fazla etkileyecek” dedi.

Sağlık ve eğitim tesislerine saldırı

UNICEF, Ukrayna’da tahminen 5 milyon 200 bin çocuğun insani yardıma ihtiyacı olduğunu tahmin ettiklerini, Ukrayna’daki acil durumun ölçeği ve hızının İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmediğini, ülke içinde üç milyon ve mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerde 2 milyon 200 yüzbinden fazla Ukraynalı çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

UNICEF, Ukrayna’da neredeyse her üç çocuktan ikisinin çatışmalar nedeniyle yerinden edildiğini belirterek, “Çocukların temel ihtiyaçlarının sağlandığı sivil altyapı hasar görmeye veya yok edilmeye devam ediyor. Şimdiye kadar en az 256 sağlık tesisi yok oldu ya da hasar gördü. Aralarında 4’ünün UNICEF’e bağlı olduğu yüzlerce okul ve eğitim kurumu da hasar gördü. Çatışmaların yoğunlaştığı doğu ve güney Ukrayna’daki çocuklar için koşullar giderek daha umutsuz hale geliyor” dedi.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

“Savaşın yüzüncü gününe gelinirken çocuklara karşı istismar riski arttı”

UNICEF, Ukrayna’daki çocukların savaşın yüzüncü gününe gelinirken istismar edilme riskinin daha da arttığını, yerlerinden edilen ve savaş şartları yüzünden çocukların çoğunluğunun birçok farklı travma yaşadığını kaydetti.

Ukraynalı çocukların, istismar, cinsel sömürü ve insan ticareti riskiyle karşı karşıya olduğu, savaşın birçok çocuk ve gençte önemli ruh sağlığı sorunları yarattığı belirtildi.

UNICEF, Ukraynalı çocukların acilen güvenliğe, istikrara, çocuk koruma hizmetlerine ve psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Ancak her şeyden önce acilen barışa ihtiyaçları var” ifadesini kullandı.

UNICEF, Ukrayna’da savaştan etkilenen bölgelerde yaklaşık 2,1 milyon kişiye sağlık ve tıbbi malzeme dağıttığını, 610 bin çocuğa psikolojik destek sağlandığını, 290 bin çocuğa da eğitim malzemesi teslim edildiğini kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.