enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Un ihracatı yılın ilk yarısında 652 milyon dolarla rekor kırdı

Un ihracatı yılın ilk yarısında 652 milyon dolarla rekor kırdı
22.07.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Türkiye’nin un ihracatı yılın ilk yarısında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 652 milyon dolara yükseldi ve tüm zamanların ocak-haziran rekoru kırıldı.

IAOM Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Petrolün alternatifi var,  buğdayın ve mısırın yok”Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, buğday ve un sektöründeki yerel ve küresel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın önemli buğday üreticisi ülkelerde son yıllarda yaşanan kuraklığın, COVID-19’un ve gıda güvenliğine dair yaşanan tedirginliklerin son dönemde tarım emtialarının hızlı yükselmesine neden olduğunu anımsatarak, bu durumun un sanayicilerini endişeye sürüklediğini söyledi.

Ulusoy, Rusya’nın Ukrayna tahılının güvenli bir şekilde çıkarılabilmesine yeşil ışık yakmasının buğday arzına ilişkin endişeleri azalttığını kaydederek, Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler (BM) heyeti arasında İstanbul’da gerçekleşen toplantıdan olumlu mesajlar çıkmasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Düşen buğday fiyatları sanayicilere umut oldu

Bu gelişmelerle birlikte ABD’de kuraklık öngörülerinin zayıflaması ve yağışların artacağına yönelik tahminlerin küresel buğday fiyatlarında yaşanan yüzde 20 civarındaki düşüşte etkili olduğunu belirten Ulusoy, Tüm bu gelişmeler eşliğinde son 4 ayın en düşük seviyelerini gören buğday fiyatları, ürün hasadının devam ettiği bu dönemde sanayicilerin önünü daha iyi görebilmeleri adına umut verici diye konuştu.

Ulusoy, buğday fiyatlarındaki düşüşün tüm dünya için önemli olduğunu belirtti.

Türkiye’nin un ihracatında en yüksek artış Venezuela’da

Ulusoy, küresel alanda buğdaya ilişkin tedirginlik azalırken Türkiye’de de sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi.

Ülkenin un ihracatının yılın 6 ayında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 652 milyon dolara yükseldiğini dile getiren Ulusoy, Ocak-haziran döneminde 1,35 milyon ton un ihracatına karşılık 652 milyon dolarlık gelir elde ettik. Yüzde 33’lük artış çok sevindirici bir gelişme. Öte yandan şimdiye kadarki en yüksek ocak-haziran ihracat rakamına ulaşarak rekor kırdık sözlerini kullandı.

Ulusoy, Türkiye’nin en çok un ihraç ettiği ülkeler arasında başı Irak, Suriye ve Yemen’in çektiğini belirterek, “Bu dönemde en büyük artış ise yüzde 211 ile Venezuela’da gerçekleşti. Onu yüzde 123’lük artışla Libya izledi” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.